Augmenten els robatoris a l’estiu i es redueix el reforç policía, segons alerta la ‘Coalició Compromís’

Segons el portaveu de la ‘Coalició Compromís’ a Llíria, Paco García, “s’ha produit una retallada pressupostària que ha afectat directament al servei de seguretat pública local: estem patint una reducció en el nombre d’agents de Policía Local que fan patrulla, mentre el nombre de robatoris al terme municipal està augmentant”.

José García

Garcia manifesta que “els veïns de Llíria, especialment els que viuen fora del casc urbà, han vist com aquest estiu l’onada de robatoris en habitatges, casetes de camp i  infraestructures agràries s’ha multiplicat, mentre que el govern local ha eliminat els reforços policials per suplir la vacances com en anys anteriors”.

El portaveu d’esta formació assegura que “hi ha unitats de la Policia Local on la patrulla es limita a un únic agent, i fins i tot hi ha dies i torns on no hi ha cap agent que els cobreix. Inclús la Policia ha de recórrer en ocasions a la Guàrdia Civil, per no disposar de patrulla que cobreix els serveis o cridades d’alerta que emeten els ciutadans”.

El líder edetà de la ‘Coalició Compromís’ considera esta retallada “un doble gravamen: d’una banda, es limita la creació més treball entre els professionals de la seguretat pública, enels mesos d’estiu; a més, es limita la capacitat de reacció de la Policia Local, després de deixar baix mínims els agents de servei”.

El regidor ecosocialista apunta que els agents estan desbordats i estan fent una gran labor amb els recursos que tenen, tant materials com humans. “Mentre l’equip de govern local gasta milers d’euros en publicacions, publicitat, propaganda i actes protocol·laris, els veïns estan sofrint una onada de robatoris sense precedents a la comarca i en el terme municipal de Llíria”, critica García.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà