S’oposen a la nova ordenança municipal d’abocaments, que obliga als veïns d’urbanitzacions a instal·lar depuradores individuals

Les formacions polítiques edetanes ‘Coalició Compromís i MOVE han anunciat que van a realitzar una campanya d’informació per alertar als veïns edetans “sobre les repercussions negatives de la nova ordenança d’abocaments als veïns, la qual és clarament discriminatòria, punitiva i especulativa per als usuaris que viuen fora del casc urbà”.

José García

Segons manifesten de forma conjunta estes dos opcions polítiques, “l’Ajuntament de Llíria va aprovar el passat 19 de juliol una ordenança municipal sobre tractament i abocament d’aigües residuals, que pretén de nou, com va ocórrer en el 2009, obligar als veïns de les urbanitzacions sense col·lectors de clavegueram a instal·lar una depuradora individual, fet que no els eximirà de sufragar el clavegueram més endavant”.

MOVE i ‘Coalició Compromís’ ja han anunciat que van a presentar unes alegacions davant la postura de l’equip de govern edetà, liderat pel popular Manuel Izquierdo. Afigen estes mateixes fonts que “s’està organitzant una campanya d’informació durant el mes d’Agost per transmetre esta situació als veïns de les urbanitzacions afectades”.

“L’Ajuntament de Llíria, que està incomplint la Llei des del 2001, havia d’haver planificat i construït la xarxa de clavegueram a les urbanitzacions i ara vol ara descarregar la seua responsabilitat sobre els veïns, obligant-los a incórrer en la despesa d’una depuradora individual per més endavant, fer-los pagar la xarxa de clavegueram”, manifestes des d’estes dos formacions opositores, que consideren esta situación com “una greu discriminació entre urbanitzacions: d’una banda, les que només han d’urbanitzar; d’altra, les que han d’instal·lar depuradores i després urbanitzar”.

Creuen des de MOVE i ‘Coalició Compromís’ que la solució al problema dels abocaments d’aigües residuals domèstiques “pasa per realitzar una planificació municipal, fer un Pla Director de Clavegueram, informar als afectats i assumir responsabilitats per part de l’Ajuntament pel que fa al compliment de la Llei, i no pot passar per la via d’ordenances sense sentit, clarament discriminatòries, punitives i especulatives”.

Si s’aprovara definitivament esta ordenança, afigen estes fonts, “els veïns de les urbanitzacions afectades tindran un any per instal·lar depuradores individuals, el cost aproximat de les quals seria d’uns 6.000  euros”. Però pagar l’instal·lació d’estes depuradores, segons ‘Coalició Compromís’ i MOVE “no eximirà als veïns d’haver d’assumir el cost del clavegueram en el moment que l’Ajuntament de Llíria ho decidisca”.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà