La Unió Musical de Llíria restaura la façana del seu Teatre

El Camp de Túria
La Unió Musical de Llíria ha anunciat la fi dels treballs de restauració de la façana del seu històric teatre, així com de les feines feter per pintar-la i, d’esta manera, “recuperar els colors originals que tenia quan va ser construït l’edifici, a l’any 1949”.

José García

Esta intervenció, segons expliquen fonts d’esta agrupació musical y cultural, “ha sigut possible gràcies a la col3laboració econòmica de la comissió de dones unioneres, les quals han recaptat els diners necessaris per a portar endavant este projecte”.  

El teatre i la seua façana fou projectat per l’arquitecte Manuel Fernández, un dels millors professionals valencians de la década dels 40 i els 50 del segle passat. El de la Unió Musical de Llíria és un teatre amb unes característiques pròpies de l’època en la que fou construït i el seu model es repeteix en diverses parts del món: així, la façana és un bon exemple d’arquitectura d’estil eclèctic. Així mateix, la seua decoració i composició mostra l’interés de l’arquitecte per recollir aquells elements pròxims més representatius que identifiquen llocs d’encontre i cultura.

D’altra banda, des de la Unió Musical de Llíria s’ha manifestat també que s’ha confeccionat una nova bandera per a la Banda Simfònica, “ja que l’anterior estava molt deteriorada”. Amb este motiu, el pròxim diumenge, dia 26 d’agost (i a partir de a les 19:00 hores), es procedirà a beneir-la.

Primerament, la Banda Simfònica eixirà, amb la nova bandera, des de la societat cap a l’església del Remei, en una cercavila: després Javier Camañes, prior de la Confraria de la Mare de Déu del Remei, oficiarà la cerimònia de bendició de la nova bandera. Les padrines d’este acte seran Remedio Ahicardo Gómez i Mª José Carbonell Gómez, procedents d’unes famílies de profundes arrels unioneres.

Una vegada més, la bandera ha estat finançada gràcies a la col·laboració econòmica de la comissió de dones unioneres, les quals s’han encarregat de recaptar donatius dels unioners. Des de la junta directiva de la Unió Musical de Llíria “s’agraïx a estes entusiastes dones unioneres la seua inestimable participació en la millora i conservació del patrimoni de la nostra societat, així com a tots els unioners que amb els seus donatius han fet possible que a partir d’ara la Banda lluïsca una bandera bordada artísticament”.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà