‘Coalició Compromís’ proposa canvis en el sistema de neteja viaria municipal

Des de la formació política edetana ‘Coalició Compromís’ es reclamen millores al sistema de neteja viaria del poble, ja que les màquines que s’empren actualmente fant molt de soroll i son poc salubres. L’equip de govern local, del PP, ja ha anunciat que s’oposarà a la petició feta per la coalició ecosocialista i valencianista.

José García

Recorden el representants de ‘Coalició Compromís’ a Llíria que actualment “s’utilitza una màquina bufadora que aixeca tota la britícia que està assentada al carrer i que després es respitada per veïns del poble”. Afigen al respecte que els operaris, mentres fan la seua feina, va protegits per una mascareta per evitar respirar la pols i brutícia que s’alça amb la màquina, “però la resta de ciutadans no va amb cap protecció pel carrer”.

Estes mateixes fons diuen que “la pols bruta que s’aixeca a gran velocitat, entra en les llars per portes i finestres, per la qual cosa embruta les llars dels veïns, a més del mobiliari urbà i els vehicles estacionats en el viari públic”.

“A tot açò cal sumar el soroll que generen estes màquines, que generen una contaminació acústica important, ja que es superen els 100 decibels”, explica el portaveu de la ‘Coalició Compromís’ a Llíria, Paco García. El portavei d’este partit també comenta que ja s’han produït queixes veïnals pels sorolls excesius que es produeixen a hores molt matineres.

Davant esta situació, des de la ‘Coalició Compromís’ es demana que l’ajuntament de Llíria ordene a l’empresa concessionària de la neteja viària que no utilitze les bufadores mecàniques en la neteja dels carrers de la localitat, pels perjudicis que poden ocasionar en la salut de les persones i pel soroll que desprenen a primeres hores del matí; de la mateixa manera, es reclama que s’utilitzen altres mitjans de neteja o sistemes de recollida de brutícia menys sorollosos i perjudicials a la salut.

Negativa de l’equip de govern
L’equip de govern de Llíria, per la seua banda, ja ha manifestar la seua voluntat de no fer cas a la petició feta des de la ‘Coalició Compromís’. La regidora de Servicis i Atenció Ciutadana, Concepción Igual, ha manifestat que el Govern de Llíria rebutjarà esta proposta “té la major eficàcia i millora el treball del servici”. Igual ha criticat el portaveu de la formació opositora “perquè genera una alarma social innecessària a l’afirmar que estos aparells són nocius per a la salut dels veïns, sense justificar la seua postura en estudis tècnics o científics”

Segons la regidora, “este mètode s’utilitza per a la neteja viària en molts municipis i no ha de ser tan roín. A més, a Llíria ja fa molts anys que s’usa i pareix estrany que ara ho denuncie es senyor Paco García”. En paraules de Concepción Igual, “és lògic que l’operari que utilitza estos aparells necessite unes mesures de protecció mínimes perquè està tot el dia treballant amb ells, com altres que desenvolupen altres labors i també tenen les seues. En canvi, un ciutadà pot passar un instant junt amb la màquina i no li va a causar cap dany”.  

Les úniques queixes de veïns que s’han fet arribar a l’Ajuntament han sigut pel fort soroll que fan estos aparells. Per este motiu, la regidora ja ha demanat a l’adjudicatària de la neteja viària que, “en tot el que es puga, es renoven les bufadores actuals per altres menys sorolloses”. 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà