‘Coalició Compromís’ alerta de l’existència d’un abocador de quasi una hectàrea a la zona de la Mainona i reclama la seua clausura

El Camp de Túria
L’agrupació edetana de ‘Coalició Compromís’ ha alertat de la “consolidació” d’un abocador en dos parcel·les rústiques, situades a la partida agrícola de la Maimona, “on es poden trobar mobles vells, armaris, cuines, electrodomèstics i també peces de vehicles, incloent rodes”.

José García

Segons el portaveu de ‘Coalició Compromís’ a Llíria, Paco García, “este abocador, incontrolat i il·legal, porta anys rebent deixalles i ha arribat a omplir un clot de més de 2.000 metres quadrats que s’havia practicat per extreure la terra vegetal del mateix”.

García afig que ha acudit a la Policia Local per alertar que els abocaments no cessen i que, a mes, en estos moments “la zona s’està convertint en un punt on s’estan extraient peces de vehicles per després abandonar-les o cremar-les juntament amb altres restes de plàstics o deixalles que estan dipositats en l’abocador”.

“Llíria posseeix un terme municipal molt extens, on els abocaments són freqüents en algunes zones concretes, sobretot en la perifèria de zones habitades, on es tiren mobles i deixalles velles domiciliàries; però en este cas, estem parlant d’una gran superfície, ja que entre les dos parcel·les que estan servint de base per a la creació d’este ‘macro abocador’ sumen prop d’una hectàrea de terreny”, comenta Garcia.

Des d’esta formació política s’ha demant en la Comissió de Medi Ambient que s’obriga un expedient sancionador i de restitució de les parcel·les per part dels propietaris, i que cas contrari s’actue d’ofici per part del consistori edetà. De la mateixa manera, ara es preten demanar als serveis de Medi Ambient que efectuen les diligències que corresponga en estos casos i s’establisquen els mecanismes per poder segellar definitivament eixe lloc a l’abocament d’inerts.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà