Una sentencia condemna l’Ajuntament a pagar 6.368 euros per uns treballs d’infografia efectuats l’any 2010

Una sentencia del Jutjat del contenciós Administratiu nº 6 de València ha estimat parcialment una denuncia efectuada contra l’Ajuntament de Llíria y ha condemnat el consistori a pagar 6.386,46 euros a la part denunciant, que els reclamava per uns treballs efectuats l’any 2010. Des de la Coalició Compromís edetana es reclama “una omissió informativa que clarifique els fets” i també es solicita que la quantitat económica que cal abonar al demandant “es repercutisca a la persona o persones que varen fer l’encàrrec”.

José García

Els fets es remunten a l’any 2010. Segons s’apunta en la sentència, des de l’Ajuntament es van contractar els serveis d’una persona a la qual es va encarregar que efectuara uns infogràfics de l’Edifici Multiusos de Llíria, llavors com ara en fase construcció. La idea era presentar aqueixes imatges en 3D en uns fullets editats pel propi consistori. Pero quan eixa persona li va reclamar a l’Ajuntament el cost del seus serveis, el consistori es va negar al·legant que no existía un contracte amb ell.

No obstant això, segons el text de la sentència, quan es va sol·licitar el treball al dissenyador gràfic “no es va seguir cap procediment ordinari de contractació per part del consistori, sinó que es va fer un encàrrec verbal per alguna persona de l’Ajuntament”.

A més, s’afig a la sentència, “no consta que cap representant de l’Ajuntament rebutjara o emitirá cap tipus d’objecció, sinò el contrari: els fullets varen ser repartits per l’esmentada corporació, utilitzant eixos infografics”. El jutgetambé ha corroborat que no es varen seguir el tràmits legals per materialitzar el contracte.

Finalment, el jutge condemna al consistori edetà a pagar els 6.368,46 euros que reclamava la part demandant. No obstant això, des de la Coalició Compromís es reclamen dos actuacions als dirigents locals: d¡una banda, repercutir el cost d’eixe treball “a la persona o persones que varen fer eixe encàrrec, perquè eés injust obligar als ciutadans a fer front a una factura impròpia amb els seus impostos”.

A més, Coalició Compromís també ha proposat la creació “en un termini no superior a dos mesos” d’una comissió informativa amb representació de tots els grups amb representació política al consistori edeta “per clarificar els motius d’esta sentència condemnatòria, per poder establir la responsabilitat de qui i com es va fer l’encàrrec del 3D de l’Edifici Multiusos del Pla de l’Arc”.

Des de l’equip de govern s‘ha decidit no efectuar cap pronunciament i deixar el assumpte en mans d’una comissió que s’encarregara d’analitzar tots els fets. InfoTúria, ha contactat al l’alcalde edetà, Manuel Izquierdo. El primer edil de Llíria ha insistit en que “ningún treballador de l’Ajuntament va efectuar eixe encàrrec”.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà