Reclamen que les ajudes no assignades als afectats pels incendis de l’estiu passat puguen ser emprades pels ajuntaments

Des de la Coalició Compromís de Llíria es reclama que els ajuntaments dels municipis afectats pels incendis iniciats en Cortes de Pallàs i Andilla puguen fer us de les ajudes que els ha assignat la Generalitat Valenciana en un pirncipi i que, després, s’han denegat per no cobrir amb els criteris establerts.

José García

Segons explica el portaveu de la Coalició Compromís a Llíria, els incendis originats a Cortes de Pallàs el dijous 28 de juny i a Andilla el divendres 29 de juny de 2012 “varen ocasionar danys i ha suposat un catàstrofe ecològica sense precedents, amb la destrucció de 50.000 hectàrees dels nostres paisatges, dels nostres boscos i muntanyes”.

“Davant esta circumstància, la Conselleria de Governació de la Generalitat Valenciana va dictar el Decret 112/2012, de 6 de juliol, que tenia l’objecte d’assignar l’àmbit d’aplicació d’unes ajudes que ascendien a uns 3,8 milions d’euros, així com qui eren els beneficiaris i els criteris de com s’anaven a atorgar, corresponent als consistorios dels 22 municipis afectats esbrinar quines eren les propietats que podrien beneficiar-se d’eixes ajudes”, recorda Garcia.

Segons el portaveu d’esta formacio ecosocialista, “els criteris encaminats a dir quins propietaris podien rebre eixes ajudes eren molt restrictius. En el cas de Llíria, dels 125.00 euros que se li havien assignat al municipi, un 25% d’eixa quantitat ha quedat fora de les ajudes; pero hi ha casos, a altres municipis, en què eixe percentatge es molt major. Per això reclamem que es permeta que eixes quantitats econòmiques es puguen emprar en millorar camins rurals, paratges naturals i altres zones que no s’havien analitzat prèviament”.

Per això, des de la Coalició Compromís es demana a l’Ajuntament de Llíria que inste a la Conselleria de Governació a fer una convocatòria de la Comissió de Seguiment, establerta en l’article 17 del Decret 112/2012, per fer una primera avaluació de l’abast i gestió de les ajudes establertes i estudiar la possibilitat què les quantitats que no han sigut distribuïdes, puguen ser disposades pels municipis per a la consecució d’accions o treballs conduents a pal·liar els danys ocasionats en els incendis.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà