Reclamen l’execució de la circumval·lació Benissanó-Vilamarxant per reduir el pas de vehicles pesats per Llíria

Des de la Coalició Compromís de Llíria es reclamen solucions per reduir el nombre de vehicles pesats per l’interior de Llíria, “que continuen utilitzant els carrers de la localitat com a eix vertebrador per accedir a l’autovia CV-35”. Per això es proposa l’execució de la circunval·lació Benissanó-Vilamarxant.

José García

Segons explica el portaveu de la Coalició Compromís a Llíria, Paco Garcia, “molts vehicles pesats utilitzant els carrers de la localitat per accedir a l’autovia CV-35, tot i que fa quasi 5 anys que el tram d’autovia CV-50 entre la CV-35 i Benaguasil està oberta al trànsit rodat. Esta situació provoca que molts vehicles discorren diàriament pels carrers de la part de baix de Llíria, concretament pels carrera Juan Izquierdo, Vilamarxant i València, a través de l’anomenada rodona dels oms”.

Afig Garcia “l’entramat viari de Llíria requereix de l’execució de la variant de Benisanó-Vilamarxant, fet que possibilitaria una descongestió de trànsit en esta zona de la ciutat i la minimització dels problemes de soroll i seguretat que es donen en els carrers afectats”.

“L’Ajuntament de Llíria compta amb la disponibilitat dels terrens que afecten al traçat d’este nou viari i, per tant, està en disposició de poder cedir-los a qualsevols institució supramunicipal perquè puguen començar el tràmits de redacció del projecte d’obres i posterior execució de la nova variant a Llíria, des de la carretera de Vilamarxant fins a la rodona d’enllaç amb Benissanó”, proposa Garcia.

“Des de fa anys, es ve reclamant que la Generalitat Valenciana que s’encarregue de la redacció del projecte i execució de la mateixa,però no hem rebut cap resposta favorable. Mentre, la Diputació de València s’i ha mostrat la seua predisposició a col·laborar i participar en la millora del trànsit urbà i interurbà, amb la participació en la redacció i el posterior finançament i construcció de vials perimetrals que s’usen com a ronda viària”, manifesta el portaveu edetà de la Coalició Compromís.

Per tot això, des d’eixa formació política opositora es proposa al Ple de Llíria sol·licitar a la Diputació de València que es faça càrrec, a través de l’Àrea de Carreteres, de la redacció del projecte d’obres i del posterior finançament d’esta infraestructura viària a la localitat edetana.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà