Brigades d’Obres i jardins del consistori edetà endreçen l’entorn de les termes romanes de Mura

El Camp de Túria
L’empresa responsable de l’execució del projecte d’intervenció en les termes romanes de Mura i les brigades d’Obres i Jardins de l’Ajuntament de Llíria han iniciat els treballs de neteja del jaciment arqueològic de la zona. El consistori explica que no estes feines no s’havien iniciat abans perquè no s’havia rebut l’autorització de la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana.

José García

El passat 24 de juny, des de la Coalició Compromís de Llíria es va criticar l’equip de govern edetà (del PP) i també a la Generalitat Valenciana. Als primers se li recriminava l’estat en què es trobaven les restes romanes de Mura “amb brotícia apoderant-se del recinte, matolls i plantes de tot tipus creixent sense control, i restes de les obres que encara no han finalitzat”. A les autoritats autonòmiques, per “no haver assignat cap altra partida pressupostaria al poble de Llíria des del 2011, per continuar amb la restauració de la zona de Mura, amb unes obres que ja fa temps que quedaren parades”.

Des de la Coalició Compromís es proposa que, en tant les obres no es tornen a reactivar, “es posen en marxa les actuacions necessàries en el manteniment del Santuari i de les Termes Romanes per mantindré la salubritat i neteja d’este conjunt arqueològic edetà”.

Quatre dies després, l’empresa que s’encarrega d’executar el projecte i les brigades d’Obres i Jardins de l’Ajuntament de Llíria han iniciat unes obres per a netejar la zona de les restes romanes de Mura. El consistori edetà ha explicat que estes feines de neteja no s’havien iniciat perquè no s’havia rebut l’autorització de la Conselleria de Cultura. A banda, l’Ajuntament ha expresat que espera que les obres de restauració “acaben com més prompte, millor”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà