Coalició Compromís critica la política económica de l’equip de govern, a qui acusa d’haver pujat la pressió fiscal en 2012

El Camp de Túria
Els representants de l’agrupació edetana de Coalició Compromís han criticat la gestió económica de l’equip de govern local, que lidera el popular Manuel Izquierdo. A l’alcalde llirià se’l critica per la pujada en impostos i taxes municipals i per no haver aconseguit que la Generalitat Valenciana pague el que li deu al municipi edetà.

José García

L’equip de govern de Llíria va aprobar, en l’ultim Ple celebrat al consistori del municipi, el tancament del pressupost en l’exercici 2012. La formació política opositora Coalició Compromís va posicionar-se en contra del PP, que governa amb majoria absoluta, i va acusar l’equip de govern de gestionar de forma poc eficient els recursos econòmics del poble.

La portaveu de la Coalició Compromís a Llíria, Inma Riera, va dividir en dos apartats les seues critiques. D’una banda va oposar-se a la decisió de l’Ajuntament  de sol·licitar un prèstec de 2,1 milions d’euros “per pagar deute corrent”, segons Riera, “tot i que, al llarg dels darrers anys, sempre que l’Ajuntament de Llíria havia demanat un crèdit era per fer inversions a la ciutat o crear ocupació, no per pagar deutes”.

En este sentit, Riera afig que s’ha demanat este crèdit de 2,1 milions d’euros “per no haver sigut capaç l’equip de govern de Llíria de fer que la Generalitat Valenciana li pague al nostre municipi els 2,5 milions d’euros que li adeuda”. A més, “ara els edetans i edetanes hauran de pagar 1 milió d’euros d’interessos en els pròxims 10 anys”.

El segon grup de critiques fetes per la Coalició Compomís es centra en la “pujada d’impostos i taxes municipals aprovades pel PP en 2012”. Riera recorda que, al llarg de l’any passat, l’equip de govern llirià va aprobar una pujada de l’IBI (l’Impost de Bens Immobles) ha tornat a pujar-se un 10%. “Amb l’increment de l’IBI es varen recaptar 500.000 euros més que l’any anterior, i amb les pujades d’altres taxes municipals es va recaptar 300.000 euros extra”.

Riera conclou que l’exercici 2012, a Llíria, “es va finalitzar amb una execució d’ingressos per sobre del 90%, mentre que en matèria de despesa sols es va poder executar un 70%” i la portaveu de Coalició Compromís lamenta que els propis tècnics d’Intervenció Municipal “conclouen que el 2012 es un any comptable que no s’ajusta al principi d’estabilitat pressupostària”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà