L’Ajuntament aprova uns pressupostos de 17,2 milions d’euros per a 2014

Aprovats els pressupostos de Llíria per al 2014
La capital edetana ja té pressupostos per a 2014. Uns conters que arriben fins als 17,2 milions d’euros i que han confirmat la discrepància entre l’equip de govern i la resta de forces polítiques representades al Consistori. Per una banda, els regidors del Partit Popular han votat unànimement a favor i han destacat que “els nous pressupostos incideixen en el foment de la creació d’ocupació, les polítiques socials i la inversió en el municipi”. Per la seua banda, PSPV, Coalició Compromís i EU han votat en contra i denuncien la continuïtat “austericida” de les polítiques dels populars.

I.G.

Pel que respecta a les xifres, cada formació política ha fet una lectura diferent dels conters aprovats. Així, el regidor d’Hisenda, José Ricardo Escobedo, ha destacat que “és un pressupost equilibrat en el seu import, social en la seua finalitat i suficient en la seua previsió, la qual cosa ens permet avançar cap al futur, consolidar la nostra posició i impulsar noves oportunitats”.

Escobedo ha defensat que els nous pressupostos suposen un augment de les inversions, com ara el nou Pla d’ocupació local dotat amb 200.000 euros, els 50.000 euros destinats a camins rurals, els 219.082 euros per a reurbanització de carrers o els 100.000 euros més en l’obra Consolidació i Adequació de l’Entorn de la Muralla del Pont del Vidre. A més, ha destacat la minora de més de 350.000 euros en despeses de personal o la reducció de l’endeutament perquè s’amortitza deute per un import de 1.168.408,51 euros.

D’altra banda, la regidora i portaveu econòmica de Compromís en l’Ajuntament, Inma Riera, ha denunciat que “el pressupost de 2014 és continuista de la pressió fiscal que la dreta de la localitat ha aplicat al llarg de l’any amb la pujada sistemàtica de taxes, que en alguns casos com el cementeri i el bus s’han duplicat, a més de continuar pujant un 10% l’Impost de Bens Immobles (IBI).

De fet, ha continuat Riera, “les víctimes de la mala gestió del PP van a ser un any més els ciutadans i contribuents de la localitat, que no troben cap solució amb els actuals gestors del municipi, ja que any rere any el deute amb la Generalitat creix, situant-se en més de 3 milions d’euros, que ha provocat que l’ajuntament haguera de traure un crèdit de 2,16 milions d’euros per pagar a proveïdors i que ens suposarà prop d’un milió en interessos que pagarem tots els ciutadans de Llíria”.

Unes denuncies que Escobedo ha refusat i ha conclòs que els nous pressupostos “se basen, de nou, en el realisme dels comptes públics, mantenint les finances municipals sanejades” i ha afegit que “és auster perquè es va a continuar treballant en el control del gasto públic, una mesura implantada fa anys, i, a més, és eficaç perquè dóna resposta al moment actual”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà