El Ple de l’Ajuntament de Llíria aprova l’adhesió a l’Associació Espanyola de Municipis de Muntanya

Boscos de Llíria

 

Amb l’adhesió a l’Associació Espanyola de Municipis de Muntanya es pretén apostar pel futur de les zones de muntanya, mitjançant l’impuls d’activitats econòmiques que siguen respectuoses amb el medi ambient i que es comprometen a crear llocs de treball, preservant en tot moment els valors i formes de vida rurals.

 

Pau Tineo

 

La votació al Ple pareteix d’una iniciativa de la Coalició Compromís de Llíria presentada en novembre. Segons el seu portaveu Paco Garcia, “la pertinença a esta associació ens permetrà poder participar en els objectius proposats per la mateixa en ares a desenvolupar iniciatives d’interès comú i de defensa per a tots els municipis de muntanya a través de l’impuls de polítiques específiques, a través d’accions concretes i normes necessàries, que protegisquen a les poblacions d’estes zones, així com afavorir que les ajudes europees abasten amb claredat a estos llocs i es facilite l’impuls de projectes que generen oportunitats”.

 

I es que la capital edetana es una font de riquesa cultural on podem trobar masies, alqueries, nuclis protegits, corralisses, recintes ramaders, arquitectura rural, agricultura típica mediterrània de secà, patrimoni històric protegit com poblats ibers, flora i fauna autòctona i singular, que poden ser un atractiu i motor econòmic.

 

Des de Coalició Compromís es felicita la decisió del ple de l’ajuntament de donar suport per unanimitat a la proposta d’adhesió a l’Associació Espanyola de Municipis de Muntanya, i espera que servisca per dinamitzar estes zones del terme municipal moltes voltes oblidades i abandonades.

 

Cal recordar que l’Associació Espanyola de Municipis i Entitats de Muntanya compta ja amb uns 150 municipis d’Andalusia, Aragó, Astúries, Cantàbria, Castella i Lleó, Catalunya, Comunitat Valenciana i Galícia.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà