Coalició Compromís demana la gratuïtat del servei d’atenció a persones amb discapacitat

Compromís demana atenció gratuïta a la dependència

La Coalició Compromís a Llíria ha demanat la gratuïtat del servei d’atenció a persones amb discapacitat i que es derogue el Decret 113/2013 de la Generalitat Valenciana que aplica co-pagaments a les persones que han de rebre aquest tipus d’assistència mèdica. Així, per a la regidora d’aquesta formació política a la capital edetana, Vallivana Murgui, “l’aplicació d’aquest decret suposa un empobriment de les persones amb algun tipus de discapacitat usuàries de residències i menys disponibilitat econòmica per a temes personals”.

I.G.

De fet, Murgui ha presentat al Ple de la localitat una proposta per tal de rebutjar l’aplicació del Decret esmenat, pel qual s’estableix el règim i les quanties dels preus públics a percebre en l’àmbit dels serveis socials. A més, la regidora de Coalició Compromís ha declarat que l’ordre de la Generalitat Valenciana “s’ha avançat fins i tot a la implantació per part del Govern Central, i que ha vingut a establir unes condicions econòmiques duríssimes, inassolibles en alguns casos, per a les persones amb discapacitat usuàries de centres i serveis, com és el cas del Centre Ocupacional de Llíria”.

Unes circumstàncies que s’han agreujat, segons aquesta formació política, i que estan suposant que “alguns usuaris han començat a rebre des del 10 de desembre comunicació oficial sobre les quantitats a pagar, donant-se el cas que algunes persones del Centre Ocupacional de Llíria hauran d’aportar d’uns 80 fins a 300 € mensuals, fet que provocarà en alguns dels casos que queden automàticament expulsats del sistema per no poder pagar”.

Murgui ha continuat denunciant aquesta situació perquè “suposa un evident empobriment de les persones amb discapacitat i va frontalment en contra dels drets humans i dels objectius de la Llei 39 /2006, de 14 de desembre, de promoció de la autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà