Voluntaris realitzen tasques de reforestació al Parc de Sant Vicent

Un monitor explica la tècnica nendo-dango

El passat cap de setmana, un grup de voluntaris de la capital edetana realitzaren diferents tasques de reforestació, conservació i neteja d’un dels indrets naturals amb major valor ecològic de la comarca, el parc de Sant Vicent. La principal novetat ha estat en que el grup de Voluntariat Ambiental de l’ajuntament de Llíria ha emprat la tècnica japonesa de reforestació anomenada ‘Nendo-Dango’ que millora l’arrelament dels plantons.

I.G.

Aquesta tècnica consisteix en envoltar les llavors amb una barreja d’argila i humus, prèviament elaborada, que evita que els xicotets animals de la zona, com ara els ratolins, els conills o el esquirols es mengen les llavors, fent inútil la important llavor duta a terme pels voluntaris, els quals han escampat llavors de carrasca, pi, llentiscle, estepa blanca, coroneta o ungla de gat. A més de les feines de reforestació, els voluntaris van realitzar tasques de neteja a la zona per millorar la seua qualitat ambiental, evitar els incendis i oferir un espai natural millor conservat per a tots els visitants que s’acosten cada dia per gaudir de la natura o fer esport.

La regidora de Joventut del Consistori edetà, Susi Subiela, ha destacat que “des de l’Ajuntament de Llíria volem impulsar accions mediambientals a través del Voluntariat Ambiental, no només per cuidar el nostre entorn natural sinó també per conscienciar els nostres veïns de la importància d’això”. A més,  ha assenyalat que “el Voluntariat Ambiental ha portat a terme l’acció de reforestació pilot amb aquesta tècnica per conèixer com es desenvolupa en el nostre ecosistema” i ha afegit que “es realitzarà un seguiment de la seua evolució i desenvolupament per a la seua posterior anàlisi”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà