Coalició Compromís dóna veu als veïns que es queixen del mal estat en que es troben dos immobles al carrer Major Antic de la Vila Vella

Camp de Túria
Coalició Compromís per Llíria s’ha fet ressò de la situació en la que estan els veïns del carrer Major Antic de la Vila Vella. Segons explica la formació, els veïns han denunciat a l’Ajuntament el mal estat en que es troben les vivendes i les greus deficiències que tenen les façanes que les sostenen, ja que poden causar danys als vianants que visiten aquesta zona de la població.

Jesús Pérez

El que demanen els veïns és que s’actúe sobre els elements públics, com són el trencat aeri de cablejat i consolidació del mur de pedra que sostén una de les vivendes; en segon lloc, es reclama la supervisió de les vivendes en qüestió i que s’inste als propietaris al seu adequat manteniment.

Segons el portaveu edetà de Coalició Compromís, Paco García, un dels immobles està assentat sobre superfície de muntanya. El sòl de roques presenta escletxes, pel que es posa en perill l’estructura. A més, s’afegeix que un cablejat de llum o telefonia està deteriorant una façana ja per sí deteriorada.

A l’altra vivenda trossos de la façana s’estan desprenent i el vent fa que es desprenguen cudols de materials. Açò fa també que els paraments de les finestres i cobriment de la façana es caiguen.

Garcia denúncia que l’equip de govern, “tot i estar assabentat de les queixes dels veïns, encara no ha pres cap mesura per remenar-ho ni ha avaluat l’estat de solidesa de les vivendes”.

Coalició Compromís espera que el consistori atenga les demandes veïnals per donar a aquest barri de Llíria, situat en zona de protecció i declarada Bé d’Interès Cultural (BIC), les condicions de seguretat que li pertoquen.

Des de la regidoria d’Urbanisme de l’Ajuntament desmenteixen l’acusació de Coalició Compromís afirmant que fa dues setmanes que treballen per pal·liar les deficiències de les vivendes de la Vila Vella. Segons expliquen des de la regidoria, el consistori va pactar amb la Policia Local la inspecció de la zona i que l’acordonara en cas de perill d’enderrocs. També s’ha volgut aclarar que els tècnics municipals ja han fet una primera inspecció ocular per tal de comprovar els desperfectes que s’han d’arreglar.

La regidora d’Urbanisme Remedios Mazzolari ha indicat en este sentit que pròximament “es requerirà als propietaris de les vivendes danyades perquè arreglen les cases d’acord amb la legislació urbanística, que exigeix als propietaris que mantinguen les cases en condicions de seguretat i higiene”. “Això és encara més important, si això és possible en un barri com la Vila Vella que és Bé d’Interés Cultural”, ha finalitzat Mazzolari.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà