Coalició Compromís reclama l’execució de les obres a ‘Vergel de San Miguel’, i que l’Ajuntament supervise esta actuació

Els representants de la Coalició Compromís denuncien la situació en què han quedat els veíns del sector UE 33B ‘Vergel de San Miguel’, amb obres paralitzades després que els propietaris hagen pagat la quantitat de diners fixada per poder finalitzar les obres d’urbanització. Els representants d’esta formació política opositora critiquen l’incompliment dels terminis establerts i l’indefensió dels propietaris.

José García

Des de la Coalició Compromís es recorda que va ser el 20 de juny de 2013 quan l’Ajuntament de Llíria va prendre l’acord d’ordenar a l’agent urbanitzador de la UE-33-B ‘Vergel de San Miguel’ que reiniciara les obres d’urbanització d’esta zona residencial del poble, i que també fera les connexions exteriors.

“Des d’aleshores, i ja han passat 8 mesos, no s’ha mogut cap pedra ni s’han fet les connexions exteriors. L’obra esta paralitzada, mentre els propietaris han pagat milers i milers d’euros per unes obres inacabades i que han incomplit els terminis d’execució2, critica el portaveu edetà de la formació ecosocialista, Paco Garcia.

Segons Garcia, “el desenvolupament urbanistic de Llíria està sent un caos i s’està provocant que moltes propietats siguen embargades, tinguen procediments d’apremi o directament hagen estat subhastades. Les decisions preses per l’equip de govern del PP de Llíria les estan pagant ara els propietaris de parcel·les, que no poden fer front als pagaments desorbitats de milers d’euros, al temps que no poden vendre les propietats per què a Llíria està mort el mercat immobiliari residencial, terciari i industrial”.

El portaveu de la Coalició Compromís a Llíria explica que, a la Urbanització del Vergel de San Miguel, “els propietaris han desembutxacat prop de 4 milions d’euros, es troben en unes obres inacabades, amb una pèrdua de qualitat respecte del projecte inicial, amb una modificació de projecte d’última hora que ha desembocat en una nova re taxació de càrregues del 8% que els suposarà un nou pagament de 300 mil euros més en dos quotes addicionals, mentre que hi ha vivendes que, per una mala execució no podran ni connectar-se al clavegueram”.

Els membres d’esta formació política proposen instar a l’òrgan municipal competent perquè, en el termini no superior a 10 dies, es faça un requeriment per escrit a l’agent urbanitzador d’este nucli urbà,a fi d’iniciar de forma immediata les obres d’urbanització d’esta unitat i les seues connexions exteriors.

Així mateix, Coalició Compromís reclama als serveis tècnics municipals es faça una recopilació de totes les deficiències detectades en l’execució de les obres d’urbanització, per exigir a l’empresa la seua correcta execució o reparació; de la mateixa manera, se li reclama a l’Ajuntament de Llíria que no es gire als propietaris cap quota de les 2 addicionals que es varen aprovar en el ple de data 20 de juny de 2013, derivades de la modificació del projecte i de la seua retaxació, “fins que no es concloguen les obres d’urbanització i es certifique per part dels tècnics municipals la seua correcta execució en base al projecte modificat”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà