Llíria, entre les ciutats designades per acollir les semifinals del concurs ‘Sona la Dipu del Folklore 2014’

El Camp de Túria

La Diputació de València va a promoure un nou concurs (‘Sona la Dipu del Folklore 2014’) en el que participaran 24 grups de música, balls i cançons tradicionals valencianes. Entre les darreres setmanes de maig i les primeres de juny es celebraran les quatre semifinals, sent Llíria una de les seus designades.

José García

Manuel Camarasa, el president de la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana, va presidir ahir, en la seu de la Diputació de València, el sorteig de l’ordre d’intervenció i el concurs de les vint-i-quatre agrupacions participants del concurs ‘Sona la Dipu del Folklore 2014’.

Els participants provenen de València València ciutat i de les comarques de l’Horta, Requena-Utiel, la Ribera, el Camp de Morvedre, el Camp de Túria, la Vall d’Albaida, Vall d’Ayora, els Serrans, la Costera i la Safor.

El concurs es dividirà en dos fases: semifinals i final. En les semifinals participaran tots els grups inscrits, distribuïts entre les quatre proves que s’organitzaran en el municipis designats per la Diputació de València (Llíria, Xàtiva, Manises i València). Els dos millors grups de cada seu passaran a la final que se celebrarà el dia 13 de setembre, en el Teatre Principal de València.

La prova final consistirà en l’actuació dels grups seleccionats en les proves semifinals i el jurat concedirà tres premis atenent la millor puntuació que reba cada grup. El guanyador del primer premi s’endurà 2.500 euros; el segon, 1.500 euros; i el tercer, 900 euros.

La primera semifinal es disputarà el 24 de maig, a València. Hi participaran el Grup de Balls Populars Les Folies, de Carcaixent; el Grup Folklòric lo Drac Alat, de València; el Grup la Carraspera, de València; el Grup de Danses d’Alzira; el Grup de Danses Sargantana, de València; i el Grup de Danses la Senyera, de València.

El 31 de maig, actuaran en l’Auditori Germanies de Manises: el Grup l’Olivar de la Unió Musical d’Alaquàs; el Grup de Danses el Piló, de Burjassot; el Grup i Rondalla Repicó, de Manises; el Grup de Danses, de Moncada; el Grup de Danses Realenc, de Picanya; i el Grup de Danses de Quart de Poblet.

Al Gran Teatre de Xàtiva actuaran, el 7 de juny: la Rondalla Cofrentina de Cofrentes; el Grup de Danses Valencianes Piero Falla del Port de Sagunt; l’Escola de Danses de Xàtiva; el Grup de Danses de Tavernes de la Valldigna;el Grup de Danses Moixent; i el Grup de Danses Populars el Segreny, d’Albalat de la Ribera.

El 14 de juny, Llíria acollirà la darrera semifinal; allí hi actuaran: el Grup de Danses el Tossal, de Llíria; el Grup de Ball Regional Falla La Replaceta, de Pedralba; l’Associació Cantares Viejos, de Requena; el Grup de Danses Santa Bàrbara, de València; i el Grup de Ball Quinquerias, de València.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà