La ‘Necròpoli romana d’Edeta’, de Ramón Giner, inaugura el DesenJazz

El quintet de vent i percussió Strombor Brass Band i l’actor valencià Àngel Fígols van actuar al Mausoleu Romà de Llíria

Ja està en marxa la segona edició del DesenJazz, el Festival Internacional de Patrimoni, Gastronomia i Música de Llíria. La primera de les jornades es va dur a terme al Mausoleu Romà i demà al Conservatori Frederic Torres presentarà la seua novel·la ‘Alex North, el viatger impenitent’ i als Banys Àrabs actuarà el sextet electroacústic ‘Alchemy’.

La ‘Necròpoli romana d’Edeta’, obra del compositor valencià, i professor del Conservatori de Música de Llíria, Ramón Giner, va ser interpretada per part del quintet de vent i percussió Strombor Brass Band, de l’esmentat Conservatori.

L’actor Àngel Fígols, amb la seua interpretació, va ser l’encarregat de traslladar als allí presents fins a l’Edeta de fa dos mil anys, acostant-los a la important figura de Marcus Nigrino.

La fusió de la música, la interpretació i l’espectacularitat del propi escenari, va tornar a posar en valor la història, la tradició i la cultura de Llíria. Per a l’Ajuntament de la ciutat, com va explicar l’alcalde, Manolo Civera, “suposa una il·lusió” poder compartir una oferta cultural d’este nivell i “invitem que tot el món puga disfrutar-la”.

El DesenJazz seguix amb la seua programació demà divendres. A partir de les 18.00 hores, al Conservatori de Música, Frederic Torres presentarà la seua novel·la ‘Alex North, el viatger impenitent’ i a les 20.00 hores, als Banys Àrabs, es celebrarà el concert del sextet electroacústic ‘Alchemy’.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà