Compromís proposa l’adhesió de Llíria a la Xarxa de Municipis per posar en valor la Memòria Històrica

La Coalició organitza les I Jornades sobre Arqueologia, Memòria i Difusió del Patrimoni Defensiu de la Guerra Civil

El grup de Compromís-MoVe ha proposat al ple de l’Ajuntament una moció per a que Llíria inicie el tràmits per adherir-se a la Xarxa de Municipis per a la posada en valor de la Memòria Històrica que te articulada la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP). La Coalició organitza les I Jornades sobre Arqueologia, Memòria i Difusió del Patrimoni Defensiu de la Guerra Civil el 18 i 19 de novembre.

Llíria gaudeix d’un nombre important de vestigis i elements defensius com són trinxeres, búnquers, nius d’ametralladora i refugis, que el govern de la II República va dotar tant per a la protecció de els instal·lacions militars com per a la protecció dels ciutadans, segons el portaveu de Compromís-MoVe, Paco Garcia Latorre. “Un elements que formen part de la memòria col·lectiva i que actualment perduren, molts d’ells en bon estat de conservació”.

La Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) ha creat la Xarxa de Municipis per a la posada en valor de la Memòria Històrica, a la que ja s’han sumat més de 70 municipis, entre ells les grans ciutats valencianes, Alacant, Castelló i València.

El portaveu de Compromís-MoVe i ex regidor de Cultura, Paco García, va proposar fer un catàleg i documentar tot el patrimoni defensiu de la Guerra Civil que hi ha en bon estat a Llíria, així com articular intervencions de recuperació i conservació d’este patrimoni i Les Corts Valencianes estàn fent una modificació de la Llei de Patrimoni per protegir estos bens i catalogar-los com a Bens de Rellevància Local.

Es per això que el grup de Compromís-MoVe ha proposat al ple una moció per a que Llíria inicie el tràmits per adherir-se a la Xarxa de Municipis per a la posada en valor de la Memòria Històrica que te articulada la FVMP. Una xarxa que és d’àmbit autonòmic i té com a finalitat el debat, anàlisi, intercanvi d’experiències i consulta de la problemàtica que envolta a tot este patrimoni.

La coalició ha preparat les I Jornades sobre Arqueologia, Memòria i Difusió Patrimoni Defensiu de la Guerra Civil en Llíria el dies 18 i 19 de novembre, amb la realització de dos panells d’intervenció: un sobre història i protecció i un altre sobre conservació i difusió, on participaran ponents de primer ordre en la matèria i que es completarà amb una experiència pràctica com la que ha fet la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de València amb la recuperació del refugi de la casa consistorial.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà