L’Ajuntament crearà un banc de terres per a detindre l’abandó de camps de cultiu

 L’objectiu és acabar amb la degradació del paisatge i reactivar l’agricultura de Llíria

L’Ajuntament de Llíria crearà un banc de terres per a detindre l’abandó dels camps de cultiu, impulsar el seu lloguer i frenar la degradació del paisatge. El consistori posarà en contacte als propietaris dels camps amb aquelles persones que tinguen la voluntat de treballar-les.

El terme municipal de Llíria està format majoritàriament per camps de regadiu i de secà que s’han anat abandonant en molts casos, deixant les terres ermes. “Al no existir la suficient rendibilitat, molts propietaris deixen les seues terres i el paisatge es va degradant a poc a poc”, explica el regidor d’Agricultura, Francesc Fombuena.

Amb el banc de terres de Llíria, l’Ajuntament posarà en contacte als propietaris dels camps amb aquelles persones que tinguen la voluntat de treballar-les, encara que no intervindrà en les negociacions. “Hi ha molta gent jove que està en la desocupació i que estaria disposada a cultivar les terres”, segons Fombuena. “Encara que la rendibilitat del cultiu és baixa, el nostre objectiu com a govern local és tornar a dinamitzar el món rural”, conclou l’edil.

A més, amb la reactivació de l’agricultura edetana, el risc fitosanitari i d’incendis que suposen les terres desocupades disminuiria.

Amb tot això, des del Consell Local Agrari s’ha vist en esta iniciativa la millor solució al problema de l’abandó de cultius, i en el passat ple de desembre es van aprovar les ordenances que regularan el Banc de Terres de Llíria.

Les persones interessades en el projecte que desitgen obtindre informació poden passar-se per la segona planta de l’edifici Alts del Mercat, en el departament d’Agricultura.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà