L’Ajuntament crearà un banc de terres per a detindre l’abandó de camps de cultiu

 L’objectiu és acabar amb la degradació del paisatge i reactivar l’agricultura de Llíria

L’Ajuntament de Llíria crearà un banc de terres per a detindre l’abandó dels camps de cultiu, impulsar el seu lloguer i frenar la degradació del paisatge. El consistori posarà en contacte als propietaris dels camps amb aquelles persones que tinguen la voluntat de treballar-les.

El terme municipal de Llíria està format majoritàriament per camps de regadiu i de secà que s’han anat abandonant en molts casos, deixant les terres ermes. “Al no existir la suficient rendibilitat, molts propietaris deixen les seues terres i el paisatge es va degradant a poc a poc”, explica el regidor d’Agricultura, Francesc Fombuena.

Amb el banc de terres de Llíria, l’Ajuntament posarà en contacte als propietaris dels camps amb aquelles persones que tinguen la voluntat de treballar-les, encara que no intervindrà en les negociacions. “Hi ha molta gent jove que està en la desocupació i que estaria disposada a cultivar les terres”, segons Fombuena. “Encara que la rendibilitat del cultiu és baixa, el nostre objectiu com a govern local és tornar a dinamitzar el món rural”, conclou l’edil.

A més, amb la reactivació de l’agricultura edetana, el risc fitosanitari i d’incendis que suposen les terres desocupades disminuiria.

Amb tot això, des del Consell Local Agrari s’ha vist en esta iniciativa la millor solució al problema de l’abandó de cultius, i en el passat ple de desembre es van aprovar les ordenances que regularan el Banc de Terres de Llíria.

Les persones interessades en el projecte que desitgen obtindre informació poden passar-se per la segona planta de l’edifici Alts del Mercat, en el departament d’Agricultura.

No hi han comentaris

Respon

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.

logo infoturia roig

InfoTúria Periòdic del Camp de Túria · Calle el Panser, 68 46183 · L'Eliana · Tel. 962744555

Contacta amb InfoTúria ací

Llicència CC 3.0
Segueix-nos en