La xarxa de biblioteques convoca el concurs de booktrailers

Els treballs dels alumnes de Secundaria i Batxillerat poden presentar-se des de l’1 d’abril fins al 19 de maig

Com cada any arriba el Concurs Local de Booktrailers, organitzat per la Xarxa Municipal de Biblioteques de Llíria, per a premiar els millors resums audiovisuals de llibres. Els vídeos, d’una duració inferior a dos minuts, hauran de fer una sinopsi atractiva i original sobre l’obra literària per aconseguir que l’espectador tinga ganes de llegir-la.

L’objectiu d’este projecte, que s’emmarca dins del programa ‘Biblioteca i escola’, és crear i mantindre entre la joventut l’hàbit de llegir i la percepció de la lectura com una cosa lúdica, i ho fa a través del mitjà en què els jóvens se senten més còmodes i identificats, les noves tecnologies.

Fins al moment han participat en este certamen alumnes dels instituts Laurona i Camp de Túria, Centre Integrat Unió Musical i Santa Ana.

Els treballs per a esta quarta edició del concurs es podran presentar des de l’1 d’abril i fins al 10 de maig i l’entrega de premis es realitzarà en el mes de setembre, dins de les festes de Sant Miquel.

Les bases estan disponibles en les pàgines web de l’Ajuntament i de la Xarxa de Biblioteques de Llíria i en la biblioteca l’Almodí.

El concurs local de booktrailers ha sigut presentat com a exemple de ‘Bones Pràctiques Bibliotecàries’ en dos jornades de biblioteques de segle XXI, organitzades per la Conselleria de Cultura i el Col•legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana.

A més, va ser seleccionat pel Ministeri d’Educació com a Bona Pràctica per al VII Congrés Nacional de Biblioteques Públiques celebrat el 2014 a Badajoz.

El projecte ha sigut triat per a presentar-lo com a pràctica destacada orientada a uns usuaris jóvens amb el Diploma d’Especialització en Cultura, Lectura i Literatura per a xiquets i jóvens que impartix la Universitat de València.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà