L’Ajuntament rebutja els pressupostos del Govern i demana inversions “justes”

Compromís destaca que la creació i finançament de la Entitat Metropolitana del Transport és “clau” per al desenvolupament de Llíria i de la comarca

El ple de l’Ajuntament de Llíria ha aprovat una moció conjunta de tots els grups municipals per a mostrar el “rebuig” als comptes públics que ha presentat el Ministre d’Hisenda per a l’exercici 2017, on la Comunitat Valenciana ha sigut una de les grans perjudicades en matèria d’inversions dins dels Pressupostos Generals de l’Estat.

Així ho ha destacat el diputat autonòmic i portaveu del grup municipal de Compromís-MoVe, Paco Garcia, qui ha deixat clar que són uns pressupostos “inacceptables” per a cobrir els interessos i necessitats dels valencians. “Com a institució pública devem exigir i denunciar que l’Estat atenga les demandes de totes les Comunitats de manera equitativa, sense discriminacions”.

Garcia ha indicat que, segons aquests pressupostos, la Comunitat Valenciana rebria uns 119 euros per habitant, respecte als 185 euros de la mitjana espanyola en inversions, un “greuge indiscutible”, segons el portaveu, “que ens condemna a no tenir les inversions necessàries”.

Per al cas concret de Llíria i de la comarca del Camp de Túria, hi ha inversions dels Pressupostos Generals que són “claus”, com la posada en funcionament  de la nova Entitat Metropolitana de Transport de l’àrea de València, “on  fa falta que l’Estat assumisca la seua contribució perquè siga una realitat, igual que tenen grans ciutats com Madrid o Barcelona”, ja que la Generalitat ha realitzat un pla de mobilitat de tota l’àrea metropolitana, revisat el mapa concesional i articulat les bases per a la nova entitat, la qual ha de regular, dirigir i supervisar tot el transport públic de l’entorn del cap i casal.

La situació dels comptes públics del Ministeri per a 2017 és “tan flagrant”, que hi ha hagut un pronunciament unànime dels responsables polítics en l’ajuntament de Llíria, tant del govern com de l’oposició.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà