La Trobada d’Escoles en Valencià reuneix 5000 persones en la cita de Llíria

Trobades valencia lliria 2017

Una gran cercavila festiva ha recorregut Llíria i ha finalitzat a la plaça Major amb distintes activitats per a totes les edats

Llíria va acollir el passat dissabte 13 de març la jornada central de la Trobada d’Escoles en Valencià del Camp de Túria amb la presència d’al voltant de 5.000 persones. Esta gran cita festiva de la llengua valenciana ha comptat amb la participació de 27 centres educatius i 22 entitats de la comarca, així com de 14 editorials.

Les Trobades 2017, que complixen enguany la seua trentena edició i tenen com a lema “En Valencià, creixem”, van començar a la capital del Camp de Túria el passat 6 de maig amb l’entrega del 19é Premon Sambori de literatura en valencià i dels guardons del concurs del cartell anunciador de l’esdeveniment.

La cita del cap de setmana s’ha iniciat amb una cercavila de tota la comunitat educativa pels carrers del municipi edetà, que tingut l’acompanyament del Grup de Danses i Rondalla “El Tossal”, la Colla de Dolçainers i Tabaleters del Camp de Túria, la Banda de Marines i les agrupacions musicals juvenils de la Primitiva i la Unió Musical de Llíria.

Després de la recepció a la plaça Major, els més menuts han pogut disfrutar dels 40 tallers preparats per les distintes entitats participants i diverses actuacions musicals, entre elles la interpretació de la cançó de la Trobada “Llíria, simfonia de cultures”.

Un sopar popular i el concert de la Gira d’Escola Valenciana, amb les actuacions d’Herba Negra i Sva-Ters, posaran fi esta nit a esta trobada que tornava a celebrar-se a Llíria 17 anys després.

La Trobada de Llíria ha servit per a celebrar distintes trobades musicals entre col·legis, una exposició realitzada per escolars del municipi i dedicada al mosaic romà “Els Dotze Treballs d’Hèrcules”, en commemoració del centenari del seu descobriment, i la interpretació de la cantata “Rambla Llibertat”, que ahir van oferir més de 400 xiquets i xiquetes.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà