Llíria tanca la seua Escola Taller i queda fora de la llista de les poblacions beneficiàries dels Tallers d’Ocupació

Alumnes del centre de Laurona de Llíria
Llíria no formarà part de les localitats que rebran aquest pròxim mes de desembre l’ajuda de la creació de nous Tallers d’Ocupació per donar treball a més de 30 persones majors de 25 anys, segons la llista de poblacions seleccionades publicada pel SERVEF. La localitat edetana perd així un espai de reinserció laboral que havia tingut els darrers anys.

Jesús Pérez

Aquest nou Taller d’Ocupació comptava amb 33 places distribuïdes en 27 alumnes; 4 professors; un director; i un administratiu. El taller dóna servei a les especialitats d’obra, jardineria i manteniment d’edificis (electricitat, llanterneria i fusteria).  

L’ocupació que l’Ajuntament havia demanat desenvolupar en el taller era la recuperació i posada en valor del recent adquirit edifici de Ca Porcar, lloc on es va recuperar el famós mosaic romà del ‘dotze treballs d’Hercules’, actualment exposat en el museu Nacional d’Arqueologia.

Segons el portaveu de Compromís, Paco García, la Generalitat no ha volgut donar continuïtat a l’ Escola Taller ‘Laurona’, creada per formar els joves per aprendre un ofici i facilitar la seua inserció al món laboral. Per aquest motiu, el consistori llirià havia demanat la inclusió de la localitat en els programes dels Tallers d’Ocupació, adreçat als majors de 25 anys, amb un any de duració, en lloc dels dos de l’Escola Taller i amb una consignació de 500 mil euros.

García ha manifestat  que “aquesta és una mala noticia que mostra la incapacitat i poc pes específic del Govern local davant la Conselleria d’Ocupació per aconseguir este tipus d’ajudes”,  ja que hi ha altres municipis, on hi ha xifres d’atur infinitament menors a les de Llíria que si que han sigut beneficiaries d’aquest programa d’ocupació.

Des de la formació taronja, es lamenta l’oportunitat perduda per donar treball a persones del poble i fer una inversió en patrimoni local que haurà de ser posposada fins que es tornen a convocar les ajudes d’Escola Taller com del Taller d’Ocupació.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà