Andreu Laguarda ens parla dels cinc anys de vida del segell musical ‘Mésdemil’

estudi mes de mil

El segell discogràfic Mésdemil va nàixer l’any 2008 a Benaguasil i celebra ara el seu 5é aniversari.  Parlem amb Andreu Laguarda, músic i tècnic de so, qui va iniciar aquesta aventura.

– Quin va ser l’origen de Mésdemil?

Mésdemil va nàixer com a resposta davant les dificultats que vam trobar a l’hora de treure el primer disc de Rapsodes, Contes per Versos.  Dificultats per trobar informació o professionals que ens ajudaren a tirar-lo endavant. Tot eren dubtes, preguntes sense resposta, i molta desinformació a internet. No trobàvem ningú que ens assessorara ni volguera participar ni col·laborar amb el llançament. Vaig pensar “Com pot ser que amb tota la bona música que es fa, no hi haja cap empresa que facilite als grups el llançament els seus treballs al mercat?” I a partir d’aquell moment va començar tot.

– Com es pot resumir la vostra activitat fins al dia de hui?

En els nostres cinc anys d’història hem editat gairebé 70 referències de grups d’estils molt variats.  Som un segell independent i alternatiu que edita tant els treballs que han estat creats al nostre estudi com altres que creiem interessants i als quals volem donar suport.

– Tots els discs que editeu són en valencià?

Molts dels grups que hem editat canten en valencià però també tenim  20 referències en castellà, vora a un 30% de tot el que hem editat. A les nostres edicions pots trobar cançons en valencià, castellà, anglés, francés, italià… La política que seguim és musical, si el disc ens agrada i té una qualitat suficient el tirem avant.

-Quin serveis oferiu i què poden trobar els artistes en Mésdemil?

Som segell i estudi de gravació. La situació actual de la indústria cultural ha portat cap al model integral 360º que oferim nosaltres. Ja no vivim a l’època daurada de les vendes de CDs, i subsistir com a empresa musical passa per donar un grapat de serveis i treballar colze amb colze amb els artistes des del primer fins a l’últim moment. Això ens permet més eficàcia, i també poder treballar amb pressupostos molt baixets a l’abast de qualsevol grup. D’esta forma, els artistes poden centrar-se en fer bona música i no en la resta de tasques que implica editar un disc.

-Com es financien els diferents projectes?

A dia de hui, treballem com a empresa de serveis per a músics, on els músics ho paguen tot. Vindria a ser com una autoedició però on els grups es despreocupen absolutament de tot i sols s’han de preocupar de fer un bon disc. Però no es una autoedició perquè va de la mà del segell Mésdemil, que aporta tots els seus coneixements, contactes i anys d’experiència per a aconseguir molt millors resultats. És molt comú que grups que s’autoediten tinguen moltes dificultats per donar a conèixer el seu disc, distribuir-lo, o que tinga un mínim ressò als mitjans de comunicació. És una llàstima perquè hi ha discos molt bons que al final sols s’escolten els quatre amics i la família dels membres del grup. I el grup sovint es queda amb 800CDs ocupant lloc al local d’assaig o al garatge, CDs que mai es vendran…

– El micromecenantge o crowdfounding ha esdevingut en els últims anys una forma de dur a terme moltes iniciatives. Feu servir també aquesta ferramenta?

Sí, és un altra via amb la que estem treballant molt. Nosaltres presentem i promocionem projectes de grups per tal de fer front a les despeses del serveis que oferim.

– Com es presenta el futur?

Actualment el futur de la música està difícil però esperem resistir i poder continuar amb la nostra tasca com a estudi de gravació i com a segell. Si bé el futur possiblement passe per diversificar un poc més, ara estem potenciant l’equip de so de directes i l’apartat audiovisual (videoclips, webs, disseny…), i estem investigant també en l’àmbit dels videojocs…

– Quins discos teniu a la vista?

Així d’aparició imminent, el nou disc d’Andreu Valor, “Malgrat la pluja”, que es presenta ja el dia 3 d’octubre. A finals de mes, vindran a gravar a l’estudi Mésdemil Candela Roots, un grup de reggae de València, molt bons i que segur que donaran molt de què parlar. També tenim a un grup de Bellreguard, A pata, que trauran el seu primer disc a l’octubre que es dirà “Tu libertad te ha de guiar”, i que ha estat gravat per Joan Palomares.

– El pròxim 5 d’octubre Mésdemil celebrarà el seu cinqué aniversari amb un concert. Què ens pots contar?

El concert serà efectivament el dia 5 d’octubre a partir de les 23h a l’Amfiteatre de Benissanó i seran quatre els grups Mésdemil que presentaran els seus nous treballs: Jerga Lírica (Llíria), Make Some Are Us (Riba-Roja), El Trineu Tanoka (Benissanó) i Pepet i marieta (Benicarló-Ulldecona). És un reconeixement a tota la gent que ha passat per Mésdemil, aquells que han treballat i col·laborat amb nosaltres, als grups que ens han donat suport i al públic en general que ha permés que encara continuem treballant. Esteu tots convidats!! Esperem que vingau!

Estudi de grabació de 'Mésdemil'

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà