L’Ajuntament bonificarà el 5% de l’IBI i de l’IAE

Els veïns de Nàquera podran obtenir desgravacions del 5% a l'IBI
El Ple de l’Ajuntament de Nàquera va aprovar per unanimitat, el passat 26 de novembre, la modificació de les ordenances fiscals d’Impostos de Béns Immobles (IBI), activitats econòmiques (IAE) i vehicles de tracció mecànica (IVTM) per a tots aquells veïns, empadronats o no, que domicilien els seus rebuts. Esta modificació permetrà a tots els sol·licitants obtenir una bonificació del 5% en aquests tres tributs sempre que la documentació acreditativa es presente abans de l’1 de gener de 2014.

I.G.

A més, per a gaudir dels beneficis fiscals serà necessari que el beneficiari es trobe al corrent de pagament de les obligacions amb el Consistori. No obstant això, la nova modificació recull que no s’aplicarà la bonificació en cas que el rebut siga tornat per l’entitat bancària.

Segons ha explicat la regidora d’Hisenda, Milagros Benlloch, el Consistori ha aplicat la màxima bonificació que permet la Llei. Una Llei, ha recalcat, “que està en vigor des de l’any 2004 i que els anteriors governs locals no han aplicat mai en temps de bonança”. I ha afegit que “la nostra idea és, malgrat les dures circumstàncies econòmiques, beneficiar els ciutadans conscients de l’esforç que suposa fer front als impostos”.

Així mateix , l’Ajuntament ha modificat l’Ordenança General de Gestió, Recaptació i Inspecció, perquè els veïns que ho sol·liciten a l’Oficina de Recaptació puguen fraccionar qualsevol deute, eliminant el límit mínim fixat fins ara. D’aquesta manera, es pot ajornar qualsevol compromís de pagament amb el consistori, fins i tot els inferiors a 500 euros.

Per a la regidora, “aquestes mesures tenen com a objectiu facilitar i disminuir el pagament als contribuents que estan travessant per dificultats econòmiques, i alhora complir el compromís de l’Equip de Govern amb tots els veïns del municipi”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà