Voluntaris de Protecció Civil fan un simulacre de recerca i rescat a la Serra Calderona

Voluntaris de Protecció Civil fan un simulacre de rescat a la Calderona

L’Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil de Nàquera ha organitzat, en col•laboració amb la Regidoria de Seguretat Ciutadana i l’Associació d’Agrupacions de Voluntaris de Protecció Civil de la Comunitat Valenciana (AAVPCCV), un exercici pràctic de Recerca i Rescat de persones desaparegudes en muntanya , que ha reunit durant el cap de setmana a 120 efectius de 23 localitats de la Comunitat Valenciana.

I.G.

El Lloc de Comandament Avançat ha estat ubicat a l’esplanada Jaume I, davant de la base de Protecció Civil de Nàquera, des d’on els voluntaris rescatadors han rebut les directrius de l’exercici i la distribució dels equips de treball.

L’escenari de l’exercici ha estat la Serra Calderona fins on es van traslladar els 14 excursionistes figurants en la tarda de dissabte i van ser situats en zones de difícil accés. Les pràctiques han finalitzat ben entrada la matinada i en ella, els efectius de Protecció Civil han localitzat a un suposat grup d’excursionistes perduts a la muntanya, que s’havia separat en dos grups. Tot això, amb el suport de Técnicos Emergencias Sanitarias Sin Fronteras (TESSINF) i Europa Radio Asociación Emergencias de España (ERAE).

Segons ha explicat el cap de Protecció Civil de Nàquera, Felipe Díaz, “aquest exercici pràctic ha estat de gran utilitat per als voluntaris de la localitat, habituats a operar en muntanya i té com a objectiu millorar la coordinació i la formació dels efectius de cara a una possible intervenció d’aquest tipus al nostre municipi”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà