El Consistori aprova uns pressupostos de quasi 7’3 milions d’euros per a 2014

S'aproven els pressupostos per a 2014

El Ple de l’Ajuntament va aprovar el passat 28 de gener els pressupostos per a l’exercici de 2014. Unes xifres que contemplen una partida de despeses de 7.291.000 euros, mentre que la partida d’ingressos serà superior i arribarà fins als 7.320.000 euros, el que suposa un superàvit de 29.000 euros per a l’exercici corrent. Els conters municipals varen estar aprovats amb els vots a favor de UPdN, PSPV-PSOE, IVIN i de la regidora No Adscrita, i els vots en contra del Partit Popular.

I.G.

Els nous pressupostos aprovats impliquen un augment del 6’8% respecte de l’exercici anterior, el qual estava fixat en els 6’7 milions d’euros. Pel que fa a les partides pressupostàries destaca l’increment de la remesa destinada a benestar social, que passa de 17.000 a 25.500 euros,  i que estaran destinats a assistir a les famílies més necessitades; la quantitat referida a la compra de llibres de text, que és de 11.500 euros o la partida per a ajudes d’emergència que arriba fins als 20.000 euros, amb els quals es tracta de donar resposta a les dificultats que travessen moltes famílies naqueranes.

En aquest sentit, la regidora d’Hisenda, Milagros Benlloch, ha explicat que “es tracta en el seu conjunt, d’uns pressupostos equilibrats que compleixen amb els paràmetres recomanats de sostenibilitat financera”. A més, ha afegit que “considerem que la millor manera d’eixir d’aquesta crisi no és mitjançant retallades, sinó amb un efectiu control econòmic, després del descontrol de les anteriors legislatures”.

Altres de les xifres rellevants dels nous conters aprovats són les assignades a inversions públiques i ocupació que sumen 490.328 euros; la de interessos financers que és de 639.000 euros o la d’associacions, col·lectius socials i clubs esportius que arriba als 104.820 euros. De fet, Benlloch ha afirmat que “el Consistori seguirà apostant en aquest 2014 pel desenvolupament de l’ocupació”, i ha continuat declarant que “hi ha unes partides obligades, per culpa de la mala gestió de l’anterior Govern municipal, com la Fundació Serra Calderona, que minven els serveis que presta l’Ajuntament”, però què “no quedaran impunes les responsabilitats dels que ens han deixat aquesta situació”.

I ha finalitzat declarant que “en el capítol d’inversions destaca sobretot, els 250.000 euros destinats a adequar la ubicació provisional del col·legi Emilio Lluch i xicotetes inversions en sistemes de vigilància i comunicació o en tancaments de parcs infantils. Tot això, s’uneix a la bonificació del 5% dels impostos de Béns Immobles (IBI), activitats econòmiques (IAE) i vehicles de tracció mecànica (IVTM), que està aplicant ja el Consistori per a tots aquells veïns, empadronats o no, que domiciliïn els seus rebuts”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà