El cicle ‘Ovidi Montllor’ arriba a Nàquera amb la música del Botifarra

Pep Gimeno ‘Botifarra’ actuà en Nàquera en una nit plena d’emocions

El passat dissabte 18 de juny el cilce ‘Ovidi Montllor’ va fer parada en la població de Nàquera amb l’actuació de Pep Gimeno ‘Botifarra’ acompanyat de la Societat Musical ‘Santa Cecília’ i el Grup de Rondalla i Danses ‘La Calderona’.

L’actuació del Botifarra va ser seguida per més de 600 persones que gaudiren d’un repertori molt variat que inclogué des de les peces tradicionals a havaneres, romanços, facècies i anècdotes. El triomf fou rotund i durant l’acte també s’homenatjà Elvira Navarro Soler, ‘Rueda’, veterana versadora i rapsoda local. L’acte acabà amb la ‘Malaguenya de Barxeta’.

La regidora socialista de Nàquera, Ángeles Navarro, ha declarat que “amb aquesta sèrie de concerts s’ha volgut potenciar la música en valencià, amb actuacions en directe dels nostres millors artistes, i alhora compatir recursos culturals entre les localitats del Camp de Túria. Pretenem que siga l’inici d’una sèrie d’actuacions conjuntes per a potenciar la música en directe, la música en valencià, al mateix temps que potenciar les persones, grups i entitats que ajuden que els nostres pobles siguen un referent en activitats culturals d’un elevat nivell “.

Ángeles Navarro també va voler destacar el paper tan importat que va tindre la Societat Musical ‘Santa Cecilia’ de Nàquera “que té més de 140 anys d’història i volem que en tinga molts més en el futur. Una entitat cultural que és la més antiga de Nàquera i que du a terme una gran tasca social i educativa. Des de la regidoria de Cultura li donem suport i li donarem suport com a símbol fèrtil i generós de la cultura i l’educació al nostre poble. Perquè mai no valorarem prou tot el que han fet i fan les societats musicals, les bandes de música, per millorar i engrandir els pobles on existeixen”. La regidora tampoc es va voler oblidar del Grup de Rondalla i Danses ‘la Calderona’, “que ja porta molts anys recollint i donant continuïtat a la rica tradició local de cançons i balls populars, a més de constituir una escola per a tots aquells, grans i menuts, que vulguen sentir-se’n part d’aquest arrelat costum. Ens ha portat a Nàquera el bo i millor de la música pròpia i alhora ha sigut ambaixadora en molts altres llocs de la riquesa del folklore naquerà en particular i valencià en general”.

El cicle Ovidi Monllor es va iniciar el passat 10 d’abril a Vilamarxant amb Òscar Briz, seguit de Miquel Gil i Feliu Ventura a la Pobla de Vallbona el passat 28 de maig i continuarà cada dissabte a  les poblacions de  Riba-roja, a Benissanó, a Bétera, a l’Eliana per a acabar a Olocau el proper dia 5 de novembre.

El cicle 'Ovidi Montllor' arriba a Nàquera amb la música del Botifarra
 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà