La localitat dóna la benvinguda a les falles 2014

Les falleres al balcó de l'Ajuntament.

El passat dissabte, 22 de març, Riba-roja de Túria va donar el xiulet d’eixida a la festa fallera de la població. Ho va fer amb la tradicional ‘crida’ des de l’Ajuntament, on s’havia arribat després d’una cercavila en la que van participar totes les comissions falleres del poble.

Jesús Pérez

Allà, Imma Albiach (com a fallera major) i Júlia Alberola (com a fallera major infantil) van ser presentades com les màximes representants del món faller riba-roger. Albiach i Alberola, ambdos de la comissió ‘La Unió’, estaven acompanyades per la seua Cort d’Honor, formada per les falleres majors de les altres comissions de la localitat. També escortaven a les Falleres Majors el secretari de la Junta Local, Jose Iranzo; el regidor de Falles i president executiu de la Junta Local Fallera, Paco Ferriols; l’alcalde de Riba-roja de Túria, Francisco Tarazona. El primer edil va animar tots els fallers que gaudiren de la festivitat i, acte seguit, va entregar les claus del municipi a les Falleres Majors.

Al seu primer acte com a Falleres de Riba-roja de Túria, Júlia Alberola va declarar que “viurem moments únics i irrepetibles juntament amb  la Fallera Major, la Cort d’Honor i las Falleres Majors Infantils de las sis comissions”.
 
Per la seua banda, Imma Albiach va convidar a tots aquells que estaven presenciant la ‘crida’ a gaudir de les festes i va declarar claus de la població en mà “què esta clau obriga Riba-roja del Túria i les falles en festa fallera”.
 
La ‘crida’ va donar pas a una posterior ofrena a la Verge a la església del poble amb les Falleres Majors, la seua Cort d’Honor i els representants de les diferents comissions falleres.  

Premis al Ninot indultat i als esbossos escolars

Un altre acte d’inici de Falles, va ser la cerimònia dels ninots indultats i l’entrega de premis als esbossos fets per escolars de la localitat. Es va celebrar el diumenge 23, a la vesprada. Les falleres i les personalitats del poble van presidir l’event. Paco Ferriols va agrair la participació de tots els xiquets al concurs i als artistes fallers que van fer els ninots indultats.

A continuació, José Iranzo va desvetllar que els ninots indultats eren a la categoria de Falla Gran el ninot de la comissió ‘l’Harmonia’ i de Falla Xicoteta el de la falla ‘El Túria’.

Tant els esbossos com els ninots indultats es podran visitar al vestíbul de l’Auditori Municipal, fins aquest divendres 28 de febrer.

Ninot indultat Riba-roja 2014

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà