Les obres de la Via Parc del Túria, entre Manises i Riba-roja, avancen a un bon ritme en els seus tres subtrams

La Diputació de València anuncia que les obres de la Via Parc del Túria Manises–Riba-roja de Túria “avancen ja en tots els trams”. A finals de juliol es preveu la desviació del trànsit a través dels vials ja construïts. En aquesta actuació, l’ens provincial està invertint 14.317.446 euros.

José García

Les obres de la Via Parc del Túria Manises–Riba-roja avancen a molt bon ritme. Hi ha tres subtrams i tots ells estan amb les obres d’execució molt actives. Es tracta d’una actuació que, en el seu conjunt, millorarà la seguretat del trànsit rodat; a més, projecte ja es va modificar per a fer-lo compatible amb les característiques mediambientals del Parc Fluvial del Túria.

El tram afectat per la Via Parc, entre el bypass i l’inici de la variant de Riba-roja de Túria, suportava un trànsit superior als 18.000 vehicles per dia, excessiu per a les característiques de la carretera, a més de tindre múltiples accessos incontrolats que creaven problemes de seguretat viària.

L’Àrea de Carreteres provincial considerà “necessari” duplicar la calçada existent per a construir una via d’alta capacitat en la carretera CV-370 i donar així solució al problema de densitat i perillositat existent.

L’actuació està dividida en tres subtrams: el primer (1,4 kilómetres) inclou l’adequació de la glorieta 10 (d’accés a Riba-roja de Túria) i l’execució d’una altra glorieta. A aquest apartat, les obres començaren el setembre del 2013 i actualment s’ha posat en servici la glorieta 1 i s’ha desviat el trànsit per la calçada esquerra per a poder fer les obres de la calçada dreta. El pressupost és de 4.125.417 euros per a aquest subtram.

El subtram 2 (1,5 kilòmetres) se situa entre la glorieta 1 i la glorieta 2, no inclou l’execució d’aquestes glorietes i presenta com a fita significativa el pas de la via davall del pont de ferrocarril de la línia 5 de Metrovalència. Les obres començaren a l’abril del 2014 i actualment s’està fent l’excavació del terreny situat davall del ferrocarril. Es preveu l’obertura de les vies de servici per a poder executar la calçada principal durant el període estival. El pressupost d’este subtram és de 6.001.711 euros.

El tercer subtram se situa entre la glorieta 2 i la glorieta 3 i té una longitud aproximada de 0,7 kilòmetres. Inclou l’execució de la glorieta 2 i la glorieta 6, que s’executa en el lateral esquerre per a canalitzar el trànsit de la via de servici esquerra. Les obres començaren al setembre del 2013. Actualment s’estan construint les vies de servici, les glorietes 2 i 6 i la part del tronc que queda fora de la calçada actual. El pressupost d’aquest subtram és de 4.190.318 euros.

No hi han comentaris

Respon

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.