S’inicien els treballs previs per al segellat de l’abocador de la ‘Basseta Blanca’

Riba-roja inicia els treballs previs a el segellat de l’abocador clausurat fa 20 anys

La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha iniciat els treballs previs de tastos per al segellat de l’abocador de Basseta Blanca de Riba-roja de Túria, que va deixar de ser l’abocador de la ciutat de València i de l’àrea metropolitana d’aquesta al juliol de 1996.

El secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Julià Álvaro, ha destacat la col·laboració de l’Ajuntament de Riba-roja i ha explicat que “executarem el segellat d’aquest i d’altres antics abocadors que durant dècades han estat abandonats i sense cap control ambiental”.

Álvaro hi ha afegit que “aquestes i altres obres que s’estan preparant en altres punts de la Comunitat Valenciana dins del Pla autonòmic de segellat d’abocadors, per a aquest 2016, són l’exemple de com no va haver de ser mai la gestió dels residus urbans”.

Aquest pla de segellat inclou 30 abocadors municipals antics, la qual cosa suposa una inversió de més de 20 milions d’euros. En l’actualitat, també s’està executant el segellat de l’antic abocador de la Murada d’Orihuela, de Peníscola i de l’antic abocador de Montepiedra, a Pilar de la Horadada-Campoamor.

A Basseta Blanca, per mitjà de sondejos i sondatges, es determinaran tant la profunditat dels residus com les millors tècniques disponibles per al segellat definitiu d’aquesta instal·lació que, en l’actualitat, es troba en estat de degradació. La Conselleria aporta al voltant de 70.000 euros per a una operació que consisteix a fer uns sondejos necessaris per a ajustar adequadament el projecte de segellat definitiu.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà