Victòria de Muñoz i Zapata al IV Duatlo Cross de Riba-roja

Míriam Muñoz entra en meta
Míriam Muñoz (LobosTriatlon), en categoria femenina, i Rafa Zapata (Blue Morvedre), pel que fa als homes, s’imposaren al IV Duatlo Cross celebrat a Riba-roja el passat diumenge 20 d’octubre. La prova comptà amb la participació de 239 corredors que s’enfrontaven al recorregut preparat pel club local de triatló que constava de 5 km de carrera a peu, 20 km amb bicicleta de muntanya pel parc natural de Les Rodanes i un últim tram de 2’5 km altra vegada a peu.


I.G.

En la categoria femenina, des de ben prompte la gran favorita, Míriam Muñoz, va marcar un fort ritme que tan sols podia seguir la sub-23 Helena Candel , del club Tragaleguas. Mentre en l’apartat masculí, Celestino Fernàndez era el més ràpid en el primer tram de carrera a peu, seguit de prop pels grans favorits Rafa Zapata, José Núñez i Mariano Fernàndez.

En categoria masculina estes posicions, amb Celestino Fernàndez al capdavant, es mantenien inalterables en la part més dura del circuit amb bici de muntanya. Per la seua banda, en categoria femenina Míriam Muñoz ja marxava clarament destacada a esta altura de carrera, seguida a prou distància per María Jesús Sánchez que havia avançat a Candel.

Superades les dificultats muntanyoses el grup dels principals favorits, Zapata, Núñez i Mariano Fernández havien deixat al darrere a Celestino Férnandez, que pot ser acusava l’eixida tan explosiva que havia protagonitzat.

En arribar al segon tram de carrera a peu el saguntí Zapata feia valer la seua millor condició en aquest terreny i entrava en primer lloc, seguit de prop per José Núñez, que ho feia segon, i per Mariano Fernández que entrava en tercera posició.

En dones, Muñoz continuava la seua carrera en solitari i s’imposava amb meridiana claredat, fins al punt de permetre’s la llicència de entrar amb el seu nedó als braços, en segon lloc ho feia Sánchez, que havia anat de menys a més, i la tercera al pòdium va estar Candel, que al menys es consolava en ser la primera sub-23 de la prova.

Ambos guanyadors ressaltaven la rapidesa del circuit de Riba-roja. Així, Zapata deia que “és un circuit en el que es va molt ràpid i has d’anar molt amb compte a les revoltes per tal de no caure”.  Mentre Muñoz declarava que la rapidesa del circuit havia estat fonamental en la seua victòria “perquè el tram amb bici s’adaptava molt a les meues qualitats, al ser un circuit poc tècnic i amb prou pujades”. A més, després de dos proves disputades, la general del Ducrossextre 2013 està encapçalada pels mateixos Zapata i Núñez amb dos victòries cadascun.

Finalment, els organitzadors destacaven “la gran afluència de participants i el nivell organitzatiu que millora any rere any” i agraïen al consistori d’esta localitat i a tots els voluntaris i voluntàries la seua col·laboració per convertir la prova de Riba-roja en un referent del duatló a la Comunitat Valenciana.

Resum Classificacions

General masculina:
1. Rafael Zapata (Blue Morvedre)
2. José Núñez (Independent)
3. Mariano Fernández (Independent)
General Femenina:
1. Míriam Muñoz (LobosTriatlon)
2. Maria Jesús Sánchez (Independent)
3. Helena Candel (Tragaleguas)
Cadets Masculí:
1. Alejandro Ortiz (A Corre-Cuita)
2. Carlos Gallego (Fisiomar Alaquàs)
3. Adrián Domingo (Independent)
Junior Masculí:
1. Víctor Martínez (A Corre-Cuita)
2. Diego Fernàndez (Tri-oráculo Santa Pola)
3. Mariano Candela (Independent)
Veterans 1 Masculí:
1. Francisco Palau (C.T. Carcaixent)
2. Manuel Montero (C.N. Petrer)
3. Antonio Pérez (C.T. Sueca)
Veterans 2 Masculí:
1. José Antonio Segura (C.C. Almoradí)
2. Joaquín Alós (L’Alcúdia Triatló)
3. José Ignacio Tudela (Independent)
Junior Femení:
1. Andrea Bañó (Triatlón Ibi)
Sub-23 femení:
1. Helena Candel (Tragaleguas)
Veterans 1 Femení:
1. Mari Cruz Pérez (C.C. Almoradí)
Equips:
1. Trielx
2.Triatlón Villena
3. C.T. Santa Pola

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà