La ‘baixà de Sant Roc’ de Serra, Festa d’Interés Turístic Local

El Camp de Túria
La Conselleria de Turisme de la Generalitat Valenciana ha declarat ‘Festa d’Interès Turístic Local de la Comunitat Valenciana’ a la ‘baixà de Sant Roc’, en la qual se celebra la baixada d’eixe sant des de l’ermita fins a les cases dels clavaris majors, acompanyat de focs d’artifici, durant la nit del 15 al dia 16 d’agost.

José García

La Conselleria de Turisme ha acceptat la sol·licitud efectuada des del consistori de Serra, en què se sol·licitava que es reconeguera l’interès que suscita el festeig que té lloc en el seu municipi durant les festes estivals en honor a Sant Roc.

Des de l’equip de govern s’ha acollit amb satisfacció esta aprovació de la seua demanda i recorden que els tràmits per assolir este objectiu es varen iniciar l’any 2011, en un Ple Municipal que es va celebrar el 28 de gener, i en el qual es va aprovar elevar la petició de declaració de Festa d’Interés Turístic Local a la Conselleria de Turisme. Des d’aleshores, es va aportar una abundant quantitat d’elements informatius (referències en premsa, material audiovisual i fotogràfic, documentació històrica) a les autoritats autonòmiques.

Finalment, la Conselleria de Turisme ha pres una resolució favorable a la demanda efectuada des del municipi de Serra, que ha resolt atorgar el títol honorífic de ‘Festa d’Interès Turístic Local de la Comunitat Valènciana’ a la festa que se celebra en esta localitat de la comarca del Camp de Túria.

Així mateix, la Conselleria ha decidit inscriure d’ofici la declaració concedida en el Registre Especial de Festes, Itineraris, Publicacions i Obres Audiovisuals d’Interès Turístic de la Comunitat Valenciana, Secció Primera: Festes d’Interès Turístic.

Representants de l’equip de govern han acollit amb alegria esta resolució, ja que en el seu interès està “conservar i promoure les festes locals, com signe d’identitat del nostre poble, donant-li un caràcter singular que el fan atractiu tant als seus residents com als visitants”.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà