Multitudinari 9 d’Octubre a Vilamarxant

AECC Vilamarxant

La Volta a Peu, la Fira del Llibre i d’Entitats i l’actuació del Grup de Danses i Pastorets protagonitzaren el 9 d’Octubre

Vilamarxant es va omplir de festa i activitat el passat 9 d’Octubre amb la programació preparada per l’Ajuntament i les associacions del municipi.

D’una banda, es va celebrar la XXVIII Volta a Peu, organitzada per l’Associació Cultural 9 d’Octubre i l’Ajuntament, amb la col·laboració del Club d’Atletisme Vilamarxant (CAV). Al voltant de 400 corredors i corredores de totes les edats van acudir a la cita. A les 9 hores començava la prova reina, que incloïa les categories màster, veterà, sènior i júnior promesa, en la qual es van recórrer 10 kilometres. El guanyador de la prova va ser Javier Ortiz, del Club d’Atletisme Correliana, mentre que en categoria femenina la primera classificada va ser María José López, del 5 Dedos Valencia.

Després de la prova reina, li va arribar el torn als juvenils i cadets, que van completar 2.350 metres. L’última prova va ser la dels més xicotets (5 anys o menys), que es va desenvolupar amb diversió i sana competitivitat. L’entrega de trofeus va posar el punt i final a la Volta a Peu. A més dels guardons tradicionals, es van lliurar els dos premis que atorga l’Associació Cultural 9 d’Octubre: el Trofeu Lucas Sanchis Gil, que va ser per a Xisco Soriano; i el Trofeu Joan Eusebi Sanchis, per a Javier Ortiz.

A més de la Volta a Peu, durant la jornada festiva es va realitzar també la Fira del Llibre i d’Entitats Locals, en la qual les associacions muncipals van muntar els seus stands informatius. L’Associació Cultural 9 d’Octubre i l’Asociación Cultural Azahar van oferir una àmplia oferta literària, mentre que l’artesania local va estar present a través de Paqui Ramada. Per la seua part, la Junta Local del Càncer va oferir productes solidaris i tiquets per al sopar benèfic del pròxim 20 d’octubre. A més, com cada any, es van fer bunyols i xocolate casolans.

I per tancar la jornada, va actuar el Grup de Danses i Pastorets i la Rondalla de Vilamarxant, amb la col·laboració del grup Les Folies de Carcaixent. Tots ells van oferir una mostra de la música i dansa valenciana més arrelada, amb peces com “L’ú de Polinyà”, la “Jota de Llíria” i la “Jota de Vilamarxant”. L’actuació finalitzà en la Replaça, on es va convidar a ballar al públic per tancar un de 9 d’Octubre de convivència i germanor.