La ‘Coalició Compromís’ es presentará a Vilamarxant “com a força que pretén decidir el pròxim govern local”

El Camp de Túria
Simpatitzants i membres de la ‘Coalició Compromís’ de Vilamarxant es van reunir, el passat 21 de gener, al Centre Cultural la Cisterna de Vilamarxant, per a fer balanç d’estos 4 anys de legislatura i presentar la precampanya de la seua formació política davant de les pròximes eleccions municipals i autonòmiques.

José García

La ‘Coalició Compromís’ (integrada per BLOC, Iniciativa i Els Verds) s’ha presentat a Vilamarxant amb la voluntat de ser una força política que puda ser clau a l’hora de formar el futur govern municipal. Els principals integrants serán l’actual regidora del BLOC al municipi, Pura Martínez, Voro Golfe i Juan Ponce.

Voro Golfe, independent amb una llarga i destacada trajectòria en la vida cultural comarcal, ja olideraba l’anterior llista municipal i actualment és el president de l’Associació Cultural 9 d’Octubre i de la Coordinadora pel Valencià Camp de Túria d’Escola Valenciana, entre altres.

Juan Ponce, biòleg ambientalista, és membre de ‘Els Verds – Esquerra Ecologista’ i també és candidat del seu partit per la ‘Coalició Compromís’ a les Corts per la província de València; en l’acte va presentar la precampanya que, entre altres aspectes, inclourá l’arreplega de firmes per a portar a les Corts una Iniciativa Legislativa Popular “perquè l’ensenyança infantil de 0 a 3 anys siga gratuïta i per a tothom”.

Balanç de la Legislatura
L’encarregada de fer balanç de la legislatura que està finaliçant va ser Pura Martínez, qui va presentar-se en les pasades eleccions baix les sigles del BLOC, i que no va estalviar-se critiques cap a l’actual equip de govern.

Martínez va començar la seua exposició qualificant la política econòmica local com “malbaratadora, que ha portat al municipi a tindre més d’un milió i mig d’euros, quan fa només tres anys hi havia superàvit”. Va continuar després l’actual regidora del BLOC parlat de la política urbanística: “a Vilamarxant és desgarvellada, intentant realitzar grans recalificacions de sòls no urbanitzables, com Metrotúria o Monte-Horquera Golf, mentre sòls urbanitzàbles s’han quedat sense construir, majoritàriament”.

Després va criticar Martínez la postura de l’equip de govern amb una sèrie de mesures que va qualificar com “poc democràtiques”, per anar desglossant-les: “El PP de Vilamarxant, ara al poder, ha passat els plens als divendres pel matí, quan sap que ningú hi pot acudir i també ha prohibit que el públic puga preguntar quan acaba la sessió, cosa que sempre s’havia permés”.

També es va queixar la regidora del BLOC de la nul·la presència dels partits de l’oposició als butlletins municipals “que paguem entre tots” o “l’estat d’abandó en què es troba la ràdio municipal i que només es reactivarà ara, amb la proximitat de les eleccions, per a fer autobombo”.

Martínez va explicar que la ‘Coalició Compromís’ es presentarà a les pròximes eleccions amb la voluntat de canviar l’ordre de les coses vigent a Vilamarxant i va recordar “que és molt important que les sensibilitats que convergixen en la nostra coalicióestiguen presents en els ajuntaments i en les Corts”.

També que va fer saber que, a Vilamarxant, els integrants de la ‘Coalició Compromís’ “estem conformant la llesta, encara oberta a nous vilamarxanters en ganes de millorar el nostre poble, i que contem amb un candidat a diputat amb opcions de ser-ho”, referint-se a Juan Ponce.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà