La situació econòmica del consistori enfronta a PP i PSOE

Des del PSPV-PSOE es critica la situació econòmica dels comptes públics de l’Ajuntament de Vilamarxant. Segons el portaveu socialista a este municipi, Jesús Montesinos, “l’única resposta que es dóna des de l’equip de govern als problemes econòmics del consistori és pujar els impostos als veïns”.

José García

Recorda Montesinos que ja en 2011 es va sol·licitar a l’ICO un crèdit de 305.051,97 euros; “això va permetre a molts proveïdors cobrar allò què se’ls devia, però amb un cost de 40.000 euros per a l’Ajuntament durant 3 anys. A més, durant eixe any va pujar l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica i l’IBI urbà”. Ara, segons el portaveu socialista a Vilamarxant, “l’Ajuntament rebrà un crèdit del govern d’Espanya que ascendeix a 2.284.288,54 euros, que serviran per a pagar a proveïdors, però els ciutadans han de preparar-se per a una pujada de l’IBI urbà del 24,67% respecte al de 2011”.

Des de l’equip de govern, liderat pel popular Vicente Betoret, s’explica que l’Ajuntament de Vilamarxant “no ha pujat l’IBI des de fa 10 anys, sent l’última revisió cadastral l’efectuada en 2002, el que suposa que el valor dels béns immobles siga significativament inferior”.

Afigen que “sense aplicar cap increment en l’IBI, en la liquidació de 2010 es va aconseguir un estalvi net de 132.000 euros; en 2011, este estalvi va ser de 921.000 euros. Estes xifres s’han aconseguit gràcies a l’aplicació d’un Pla de Reequilibri Econòmic i Financer, gràcies als ajustaments efectuats en els capitols de personal i de despeses corrents”.

La rèplica del consistori vilamarxantero conclou dient que “l’Estat ha reduït les seues aportacions als ajuntaments en els últims anys i, tot i ser la pressió fiscal en el nostre municipi més baixa de la comarca, hem mantingut els nostres serveis”.

 

1 Comment
  1. Lamentablement l’estalvi que ens mostra el consistori no té en conter els deutes, ja que si s’estalvien 900.000 però demanem un prèstec de 2,2 milions d’euros i altres de 300.000, o a mi no m’ixen els conters, o ells no saben contar…
    I sr. Betoret, allò de tirar-li la culpa a altres, esta ja un poc desfaçat, que l’endeutament no és per que no ens han donat els diners, sinó perquè hem gastat més del conter…

Respon

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.