El Clarín commemora el naixement de la banda a l’església de Sant Francesc

banda primitiva camp de turia

El 1819, el franciscà Frai Pare Antoni va crear la primera banda civil de música de tota a Espanya, la Banda Primitiva de Llíria. Amb motiu de la celebració dels 200 anys de la seua fundació, la societat ha programat ‘1819: l’origen de la Banda Primitiva’, un acte commemoratiu que se celebra, este dissabte 23 de febrer a les 20 hores, a l’església de Sant Francesc, al lloc on tot va començar.

L’acte commemoratiu estarà dividit en dues parts, amb una combinació de divulgació i música que tractarà d’explicar i recrear el moment de fundació de la Banda Primitiva de Llíria. El músic i especialista Vicent Llimerà oferirà la comunicació “De las músicas militares a las músicas civiles”, en què explicarà les causes del sorgiment de les bandes civils i el moviment associatiu i donarà pinzellades del tipus de formacions i repertori dels primers anys de la música de banda.

A continuació, un ensemble de 23 músics, format per músics professionals i amateurs de la societat, oferirà un concert on es podrà vore la formació i el repertori d’inicis del segle XIX emulant els primers concerts i cercaviles de la Banda Primitiva de Llíria.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà