Dia de la Dona: Homenatge a les dones clarineres

cartel concert dones camp de turia

Dintre de les celebracions del 8 de març, la Banda Primitiva realitzarà un concert homenatge a les Dones Clarineres, a càrrec de la Banda Juvenil, el diumenge 10 de març a les 19 hores.

La Banda Juvenil Primitiva , sota la batuta del director Salvador Marí, interpretarà el siguiente programa: Camino de rosas, José Franco; Màquina d’escriure, Leroy Anderson Anniversary; Marcha-chá, Jef Penders; Maracaibo, José Laberto Pina; Aladdin, arr. Michael Swenney.

Este acte tindrà un sentit pedagògic i conscienciador “perquè fins fa ben poc, les dones tenien moltes de les àrees de la societat vetades” explica la vicepresidenta de l’àrea Social, Natalia Villanueva. “Amb este acte, volem reivindicar la importància de les dones en la nostra societat i recordar un temps en què hi havia llocs reservats únicament per als homes”.

El concert servirà per recordar que cap dona va formar part de la Junta Directiva de la societat fins l’any 1980 o que les dones tenien prohibit ser integrants de la Banda Primitiva fins l’any 1971, quan el mestre Malato va incorporar les primeres violoncelistes a l’agrupació.

L’acte comptarà amb la participació de diferents testimonis que relataran la seua experiència i ajudaran a entendre les dificultats que la dona ha tingut per anar trencant sostres de cristall en la societat.

No hi han comentaris

Deixar un comentari

El vostre correu no es publicarà.