El Dia de la dona als parcs naturals

dona parcs naturals camp de turia

La campanya ‘La Dona en la Conservació de la Naturalesa’ ha programat activitats en la seua xarxa de parcs naturals que es realitzaran en els espais naturals protegits de la Comunitat Valenciana per animar a les dones de forma indivídual i col·lectiva a formar part d’aquest moviment de conservació de la naturalesa.

Xarrades, marxes per l’empoderament de la dona, tallers, rutes guiades, plantacions, projectes de conservació o exposicions fotogràfiques seran algunes de les activitats que es podran gaudir als parcs naturals per a descobrir l’important paper de la dona en la conservació de la naturalesa.

Al parc natural de la Serra d’Espadà el dia 10 de març es posarà de manifest el paper rellevant de les dones en les poblacions rurals, les tasques de les quals han sigut indispensables per a la supervivència als pobles. Tot això serà objecte de debat en un passeig urbà per les poblacions de Higueras i Pavias, xarrant amb les dones sobre la vida de la dona en els entorns rurals en el passat i el present.

Al Penyal d’Ifac a través de la visita a la Pobla Medieval d’Ifac i de la mà dels guies del parc natural i dels directors del jaciment arqueològic es contarà com dues dones, Saurina de Entenza, segona esposa de l’almirall Roger de Llúria, i la seua filla Margarida de Llúria, van arribar a governar la Pobla, fet insòlit en la societat medieval.

A la Serra Calderona a través d’una ruta circular es coneixerà millor la història vertadera i la llegenda de l’actriu de teatre del segle XVII que dona nom a les muntanyes.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà