Torna el LLUM FEST a Llíria del 2 al 4 d’agost

El Llíria Universal Music (LLUM FEST), festival dedicat a les músiques del món i els ritmes ètnics que se celebra a la Vila Vella, torna del 2 al 4 d’agost.

El cartell té un marcat caràcter mestís amb la presència d’estils que van des dels ritmes llatins de la salsa, la cumbia o la rumba fins a les músiques balcàniques o el reggae. A més, la segona edició és ‘Special Women’, està dedicat a la dona i totes i cadascuna de les artistes que formen part de les bandes estan integrades per dones.

Els concerts se celebraran als escenaris situats en la plaça del Trinquet Vell, entre el Museu Arqueològic i l’església de la Sang, a les 23 hores i l’entrada és gratuïta.

Divendres 2
CHICAS DE LA HABANA (Afro-cuban)
Quintet de dones cubanes format a Madrid amb un repertori musical d’arrel afro-caribeny. En les seues actuacions, combinen ritmes tradicionals llatins com el Son, la Guajira, el Chachachá, el Guaguancó, la Rumba, el Bolero, la Cumbia, el Casino i la Salsa amb altres tendències afro-americanes més globals com el Funk, el Rap, Hip-hop i el Pop. Integrants: Hilda Rosa (baix elèctric i veu), Rolaine Phinney (veu), Mileydis Pérez (piano i teclat), Cheryl Walters (trombó) i Madelin Espinosa (percussió).

LAS HIJAS DE LA CUMBIA
Duo de Deejays Selectah format per Maca i Ale. Les seues sessions són rituals per a ballar on es combinen ritmes amb lletres conscients, socials i positives.El duo va nàixer en un especial de cap d’any de Ràdio Malva, ràdio de compromís llibertari dels poblats marítims de València, on al llarg de dos anys, van punxar músiques en el programa radiofònic Flor de Verano.
Dissabte 3
MARUJA LIMÓN (Flamenc fusió)
Quintet de dones que presenta una aposta personal per la música urbana barcelonina d’arrel flamenca i en clau de rumba catalana amb una gran varietat d’influències musicals que transiten entre els ritmes llatins com el Son cubà o la Bossa-nova brasileira, la música mediterrània i el pop. Entre les composicions destaquen les històries quotidianes i les situacions domèstiques tractades amb un acostament directe i compromés. Integrants: Esther González i Sheila Quero (veus), Vicky Blum (guitarra), Elisenda Fàbregas (percussió) i Mila González (trompeta).

TAKONES RUMBEROS SOCIAL CLUB
Col·lectiu integrat per dones que naix a València amb l’objectiu de fusionar la rumba, el rock i el folclor en un còctel musical per als amants de la música mestissa. Per a les seues sessions com a discjòqueis, Bea i Fanny creen esdeveniments itinerants on, a més de música, es comparteixen art, cultura i solidaritat com a eines per a difondre la filosofia d’aquest grup femení basada en el canvi social, en la transformació personal i en l’amor.
Diumenge 4
BALKAN PARADISE ORCHESTRA (Fanfare)
Fanfàrria femenina de músiques balcàniques integrada per onze instrumentistes, nou de vent-metall i dos de percussió. La BPO es va crear a Barcelona i s’ha convertit en una formació inusual i trencadora que ha aportat un aire fresc i alegre al panorama de les fanfàrries a Espanya. En els seus directes fusionen diversos gèneres musicals d’arrel popular amb melodies tradicionals i ritmes sonors de qualsevol part del món en clau Balkans. Integrants: Alba Careta, Berta Gala i Mila González (trompetes), Eva Garín i Laura Lacueva (clarinets), Maria Puertas i Olivia Casas (tubes), Alba Ramírez (trompa), Maria Cofan (trombó), Eli Fàbregas (percussió) i Núria Perich (bateria).

SKANKIN’ SISTERS
Projecte musical format pel trio vocal femení de Paula Bam Bam, Zaira Zen i Queen
Smiley. El terme The Skanking prové de l’efecte de so entretallat i repetitiu que genera la guitarra elèctrica com a base rítmica de composicions de música afro-americana com el Funk o el Reggae. La seua passió pels ritmes jamaiquins va unir a València a aquestes tres vocalistes. Es fan acompanyar per Maca Salas com Deejay Selectah.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà