L’Eliana celebra Sant Antoni este diumenge 26 de gener

La festa Gran de l’Hivern de l’Eliana continuarà amb la seua programació per a aquest diumenge 26 de gener amb la benedicció dels animals, els jocs populars i la ‘xocolatà’.

El temporal de vent i pluja va obligar a ajornar només els actes de diumenge 18 de gener. Dijous, divendres i dissabte es va desenvolupar tot amb normalitat.

Amb el toc de les campanes i la baixada del Sant a l’altar major, va començar la festa Gran de l’Hivern de l’Eliana. Dimonis i pólvora van recórrer el poble en honor a Sant Antoni. Com ja és tradició, la passejada de coets acompanyant als Clavaris portant el primer tronc de la foguera anunciava, junt amb la colla de dolçainers i tabalets, que la festa havia començat.

La cordà infantil i la cordà va ser uns dels moments més esperats junt als balls valencians i danses de la mà de ‘La Llauradora’, la Cavalcada del Convit amb el gegant, la geganta i els nanos que van introduir els Correfocs amb la gran Santantonà, que anava acompanyada del bestiari de la Penya del Coet i amb Sant Antoni repartint caramels.

Per concloure, no faltaren els cacaus, tramussos i vi per combatre el fred al voltant de la foguera mentre s’esperava la tradicional Fesolà, que va repartir 2.500 racions.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà