Dona començament el projecte d’innovació «l’Eliana Emprén» amb un concurs d’idees

salva torrent jorge pérez comeche l'eliana

L’Ajuntament de l’Eliana va presentar ahir ‘l’Eliana Emprén’, un projecte destinat a fomentar iniciatives empresarials innovadores i a la generació d’autoocupació, principalment entre els joves de la localitat. Aquesta aposta de la Regidoria de Joventut tindrà com a objectiu promoure un espai de diàleg i oferir capacitació per a desenvolupar i potenciar idees de negoci en el municipi.

El projecte arrancarà amb el llançament d’un concurs d’idees, on emprenedors, innovadors, artesans, petites i mitjanes empreses locals podran presentar les seues propostes de negoci. Aquestes iniciatives poden estar immerses en qualsevol de les seues diferents etapes, independentment que encara no s’hagen executat, estiguen en procés o es troben en fases inicials del projecte. La temàtica és lliure i la idea pot estar centrada en qualsevol sector o indústria com l’agricultura, la ramaderia, el comerç o les tecnològiques.

En aquest sentit es buscarà que els projectes tinguen viabilitat econòmica, financera i tècnica, que siguen socialment responsables i fomenten l’economia local i la creació d’ocupació, que estiguen fonamentat sobre criteris de sostenibilitat i medi ambient i que tinguen caràcter innovador.

Les persones participants rebran en aquesta primera fase capacitació en línia en temes d’emprenedoria per a presentar, en un minut, les seues idees en la semifinal. Els 10 projectes que passen a la final tindran a més accés a tutories guiades i a un procés de mentoring amb professionals, la qual cosa incrementarà notablement les possibilitats d’èxit dels seus projectes emprenedors.

La gala final seleccionarà a tres guanyadors que rebran premis  consistents en el suport, introducció de contactes, formació amb accés a més de 5.000 cursos i en l’obtenció d’ajudes i subvencions per a les seues propostes, a més de passar a formar part del Club d’Emprenedoria, on els seus projectes rebran seguiment i col·laboracions entre els seus integrants.

A més, el projecte es complementarà amb la creació d’un Punt d’Atenció a l’Emprenedor (PAE) del Ministeri d’Indústria i la cerca d’una xarxa d’inversió privada o patrocinadors per als projectes nascuts a l’Eliana.

Les inscripcions per a participar s’obriran dimecres que ve 19 de maig i les persones interessades solament hauran d’emplenar el formulari de sol·licitud.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà