L’Eliana ret homenatge al cinema de Berlanga

cartel eliana

L’Ajuntament ha presentat hui ‘l’Eliana Berlanguiana’, una programació d’activitats que se celebraran entre els mesos de setembre i desembre amb motiu del centenari del naixement del cineasta Luis García Berlanga.

El cicle arrancarà amb les visites guiades del dimecres 15 i el divendres 17 a València per a repassar les vivències i relacions del director amb la seua ciutat natal en enclavaments com el carrer Ribera, l’Estació del Nord, la plaça de l’Ajuntament o el passeig de Russafa. L’activitat inclourà una visita a l’exposició sobre Berlanga al MUVIM.

El dijous 16 el Nou Espai acollirà el cicle divulgatiu ‘Berlanga i acció!’, una xarrada amb Rafael Maluenda, cineasta, col·laborador i amic personal del director que realitzarà un recorregut per la vigència del seu cinema, les anècdotes dels seus rodatges i la visió humorística del seu món.

Una setmana després, el dijous 23 el mateix espai acollirà la presentació del llibre ‘Berlanguiano’, de Vicente Muñoz Puelles, que ofereix una visió personal del director mitjançant els records de tota una vida, però va més enllà de les anècdotes puntuals. L’entrada serà lliure fins a completar l’aforament i l’acte arrancarà amb la projecció del curtmetratge de Berlanga ‘El sueño de la mestra’.

Per a concloure setembre, el diumenge 26, el matinal de la Gent Gran celebrarà un concert al Cinema d’Estiu de l’Orquestra Simfònica de la Unió Musical de l’Eliana, que interpretarà diverses bandes sonores i melodies de les pel·lícules del cineasta. L’accés serà amb invitació gratuïta que es pot retirar en www.elientrada.es.

Ja el mes d’octubre, el divendres 15 tindrà lloc un taller sobre Berlanga dirigit a les persones majors, on tindran l’oportunitat de crear el seu propi curt després de conéixer les formes narratives del director i la seua peculiar manera de contar àudio-visualment les històries realistes i no tan realistes.

Entre el 20 d’octubre i el 15 de desembre, el Cinefòrum se sumarà a l’homenatge a Berlanga amb la projecció de diverses de les seues obres com ‘Calabuig’, amb la qual arrancarà la seua temporada 2021/2022. ‘Esa pareja feliz’, la pel·lícula amb la qual va debutar en 1951 i ‘Novio a la vista’ li seguiran durant el mes de novembre. La candidata a l’Óscar, ‘Plácido’, tancarà el cicle de ‘l’Eliana Berlanguiana’ el mes vinent de desembre.

El diumenge 21 d’octubre, en el marc de la Fira de la Infància, tindrà lloc una matinal berlanguiana al passeig Secondo Baldin, amb tallers a l’aire lliure per a donar a conéixer i reconéixer la figura del director valencià, el seu cinema i la seua mordaç ironia que li va fer mereixedor de nombrosos reconeixements nacionals i internacionals com el Premi Príncep d’Astúries de les Arts en 1986.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà