Llíria celebra el Dia de la Dona amb l’entrega del Premi Grattia Maximilla

cartell dona

Llíria se sumarà a la celebració del Dia Internacional de la Dona amb l’organització de diverses activitats preparades per l’Ajuntament i les associacions de dones de la localitat.

Els actes centrals tindran lloc eixe mateix dia, a Ca la Vila, amb l’entrega del VII Premi Grattia Maximilla, en el qual enguany es reconeixerà a una jove lliriana per la seua implicació solidària en l’àmbit de la igualtat de gènere.

En eixa mateixa jornada es donaran a conéixer els guanyadors dels concursos de cartells i fotografia del Dia Internacional de la Dona 2022. Prèviament, l’arqueòleg municipal Xavi Vidal oferirà també la xarrada “Dones jóvens en el mónromà en temps de Grattia Maximilla”.

 D’altra banda, la Xarxa Municipal de Biblioteques ha preparat dues accions de sensibilització en les quals es podrà participar des de demà i fins al 12 de març. Amb “Coneixes una dona extraordinària?”, animen al públic infantil a fer un dibuix o escrit sobre una dona que els semble extraordinària. No és necessari que siga famosa, pot ser de la família, el col·legi o qualsevol altre àmbit. Les persones que els porten als centres de la xarxa rebran un llibre de regal. També realitzarà durant estos dies “Poesia soc jo”, amb activitats de visibilització i reconeixement de les dones poetes, tres vegades discriminades, per ser dones, literates i escriure poesia.

També hi haurà espai per a esdeveniments culturals amb la dona com a protagonista. El grup Les Femmes, integrat per quatre dones, actuaran el 5 de març al conservatori municipal amb el programa “More tan jazz”. I l’11 de març el duo format Aitor Llimerá i Mario Mora oferiran un recital-conferencia inspirat en obres d’algunes de les dones compositores més destacades de la història.

La programació d’estes jornades inclou actes organitzats per les associacions Elles Dones i Tyrius.

Finalment, el 14 de març es presentarà el II Pla Municipal d’Igualtat d’Oportunitats.

No hi han comentaris

Deixar un comentari

El vostre correu no es publicarà.