Bétera es convertirà en la capital del trombó del 14 al 16 de maig

Bétera trombó

L’Ajuntament de Bétera juntament amb Spanish Brass ultimen els preparatius de la primera edició del Congrés Internacional de Trombó que se celebrarà els pròxims 14, 15 i 16 de maig i al qual es preveu acudisquen més d’un centenar de trombonistes de tota Espanya.

L’Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, ha qualificat aquest Congrés com “una magnífica oportunitat per a conéixer de primera mà als millors trombonistes a nivell nacional i també una immillorable ocasió per a donar a conéixer el nostre municipi i la gran tradició musical que tenim a Bétera”.

El CI-Tbón Bétera comptarà amb la presència de grans figures internacionals del trombó com són Joseph Alessi, trombó solista de la Nova York Philarmonic (EUA), Marshall Gilkes, solista internacional de Jazz (EUA), Marlena Skoczylas, trombó solista de la Filharmònica de Janacek en Ostrava (República Txeca) i la Filharmònica de Czestochowa (Polònia), o Miguel Rivera, trombó solista de l’Orquestra Simfònica de Puerto Rico. A més, comptarà amb la participació de grans trombonistes del nostre país, com Carlos Gil, Félix Gª Peñarrubia, Víctor Gámez, Víctor Belmonte, Fco. Javier Gonzalo, Rafa M. Guillén o l’organitzador d’aquest congrés i membre de Spanish Brass, Inda Bonet.

Tots ells, al costat de Spanish Brass, protagonitzaran els concerts que es realitzaran a la Casa de la Cultura i l’entrada de la qual serà gratuïta fins a completar l’aforament.

En aquest sentit, el regidor de Cultura, Manuel Chover, ha destacat “el gran nivell dels participants tant del territori espanyol com de fora de les nostres fronteres” i ha augurat “un magnífic esdeveniment per a tots els beterans i beteranes” als qui ha convidat a gaudir de totes les activitats programades dins d’aquest congrés.

Al seu torn, les instal·lacions municipals, on se situa l’associació cultural Centre Artístic Musical de Bétera, acolliran la resta d’activitats del congrés com ara tallers, conferències, classes grupals, calfaments i exposicions que no deixaran indiferent a cap dels assistents.

Un congrés carregat de bona música que, durant tres dies, convertirà a Bétera en la capital del trombó.

Programació de Concerts

• 14 de Maig – 20.00 hores

Auditori de la Casa de Cultura de Bétera

Concert d’obertura

Spanish Brass

Joseph Alessi

Marshall Gilkes

Carlos Gil

• 15 de Maig – 20.00 hores

Auditori de la Casa de Cultura de Bétera

Pre-Concert

CI TBón Júnior Ensemble – dir.- Fco Javier Gonzalo i Víctor Gámez

Concert de Jazz

Marshall Gilkes.- Trombó

Ramon Cardo.- Saxo

Albert Palau.- Piano

Ales Cesarini.- Contrabaix

Marià Steimberg.- Bateria

• 16 de Maig – 19.00 hores

Auditori de la Casa de Cultura de Bétera

Concert de clausura

Joseph Alessi

Miguel Rivera

Carlos Gil

Marlena Skoczylas

Víctor Belmonte

Bétera Trombone Ensemble

Amparo Ferrís.- Pianista acompanyant

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà