Torna a Llíria Històries Nocturnes del 5 al 26 de novembre

Programa Històries Nocturnes 2022

El programa turístic-cultural Històries Nocturnes: Patrimoni, Personatges, Melodies i Bon Paladar torna als monuments de Llíria després de dos anys d’absència per la pandèmia els quatre dissabtes de novembre.

Els dos concerts programats se celebraran a les 19.30 hores, mentre que les visites guiades començaran a les 17.30 hores.

El cicle arrancarà el dissabte 5 de novembre amb “El Preàmbul”, un viatge musical a través de la història de Llíria, des de la cultura ibera fins a l’època barroca, passant per la civilització romana, l’Edat Mitjana i l’esplendor del Renaixement. El concert oferit per Abraham Cupeiro i l’Ensemble Llíria City of Music serà el protagonista d’esta jornada.

El següent dissabte, dia 12, tindrà lloc el segon capítol, “Els Orígens”, que recorrerà la ruta de la Edeta Romana. Es visitaran jaciments arqueològics com els Mausoleus Romans i Termes de Mura i, com a novetat, la rèplica mimètica del mosaic dels XII Treballs d’Hèrcules realitzada en 2019 per l’escultor valencià Rodolfo Navarro.

El 19 de novembre serà el moment de la ruta de la Lyria Medieval i del tercer capítol, “La Màgia”. Es visitaran els monuments arquitectònics dels Banys Àrabs, el Portal de la Traïció, recentment rehabilitat, i l’església de la Sang, Monument Nacional.

El cicle finalitzarà el 26 de novembre, amb “El Desenllaç”, d’època contemporània. La protagonista serà la música en viu de Tango4Women, agrupació musical femenina originària de la ciutat portuguesa de Leiria que, com Llíria, pertany a la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO en la categoria de Música.

Per a participar, és necessari inscriure’s prèviament en l’App o web municipal.

El regidor de Turisme, Paco García, ha declarat que “és un orgull per a la Ciutat de la Música recuperar este prestigiós projecte que tracta el patrimoni edetà amb rigor històric utilitzant tècniques interpretatives avantguardistes i respectant la tradició oral al més pur estil mediterrani”.

L’edil ha manifestat que “és una satisfacció la col·laboració dels restaurants de la Federació del Comerç de Llíria que oferiran gratuïtament un sopar per a dues persones basat en el menú llirià per cadascun dels capítols i que serà sortejat entre els participants”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà