L’Eliana: festivitat de Sant Antoni del porquet del 20 al 22 de gener

carteleliana

Les tradicionals Festes d’Hivern de l’Eliana en honor a Sant Antoni del porquet tornen aquest 2023 al seu format habitual previ a la pandèmia, recuperant el 100% de la seua programació. Les celebracions arrancaran aquesta vesprada, a les 19 hores, amb la presentació de la ‘Guia inacabada de la fantasia valenciana’, en el Centre de Formació de Persones Adultes (EPA), on s’indagarà sobre la vinculació d’aquesta festa amb la figura del dimoni.

La Festa Gran de l’Hivern continuarà el dimarts 17 amb la baixada del Sant a l’altar major, on els veïns i veïnes podran visitar-lo durant tota la setmana.

El dijous 19 a la vesprada la biblioteca acollirà el contacontes ‘Contes al Foc’ per a les i els més menuts de la localitat.

Els actes centrals iniciaran el divendres 20 amb l’Entrada del Tronc, una Passejada de Coets dels clavaris acompanyada de la dolçaina i tabal de La Llauradora.

A continuació serà la Cordà Tradicional Infantil a càrrec de la Penya del Coet.

Ja entrada la nit la plaça del País Valencià acollirà la Cordà de Sant Antoni, patrimoni de l’Eiana, amb el tir de coets amb la “peça” i altres modalitats antigues i tradicionals com “les canyes”.

L’endemà, entre altres actes, destaquen el repartiment d’un dels plats gastronòmics més importants de l’hivern com és la Fesolà, el tret de trons, la dansa dels Dimonis o els tradicionals balls valencians.

El Gran Correfocs amb la Santantonà donarà pas a l’encesa de la foguera, en la qual enguany la ciutadania podrà tornar a compartir en la plaça portant les seues pròpies taules, cadires, graelles, menjar i beguda, com a costum.

El diumenge 21, després de la cercavila dels clavaris acompanyats per la Banda de la Unió Musical l’Eliana i la Santa Missa, tindrà lloc la Benedicció dels animals i el repartiment dels panets de Sant Antoni.

El Corretraca recorrerà els carrers típics de Santa Teresa, Major i Molí, en un acte centenari obert a la participació de veïns i veïnes.

Durant tota la vesprada, els Jocs Populars i el berenar de xocolatà i ensaïmades dels forns tradicionals per a totes les persones participants tancaran el programa d’activitats.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà