Sant Antoni de Benaixeve celebra les Falles 2023

Després de tres anys de pandèmia, Sant Antoni de Benaixeve es prepara per a celebrar les Falles, sense restriccions sanitàries per la COVID-19, tal com es realitzaven fins a març de 2019.

El primer acte tindrà lloc diumenge que ve 26 de febrer a les 13 hores en la Plaça de l’Ajuntament amb la tradicional Crida. Com sempre, les Falleres Majors de les quatre comissions del municipi, amb els seus discursos, donaran el tret d’eixida als actes fallers al costat de l’Alcalde, que també es dirigirà a la població. A continuació, s’inaugurarà l’Exposició del Ninot, disposada en els cubs de cristall de la plaça. I finalment, per a finalitzar la primera jornada fallera, a les 14 hores tindrà lloc la primera mascletà de les Falles 2023 en la zona del parc del carrer Sequer.

El dissabte 4 de març continuaran els festejos amb la popular Cavalcada del Ninot. A partir de les 18.30 hores, des del carrer Alcarava, començarà el recorregut pels diversos carrers del nostre municipi.

Després de la Plantà, el 16 de març el jurat visitarà cadascuna de les Falles per a valorar els monuments fallers i els carrers engalanats. A les 18.30 hores, en la Plaça de l’Ajuntament, se celebrarà el lliurament de premis.

El dia 17 de març a les 13.00 hores tindrà lloc una mascletà infantil, en la qual podran participar tots els xiquets i xiquetes que ho desitgen, sempre que presenten l’autorització pertinent, en cas de ser menors de 10 anys, abans de la recollida dels artefactes.

Com a novetat, el dissabte 18 de març, la Falla Túria – Plaça de l’Ajuntament oferirà un Correfocs per a que tota la població que vulga assistir puga disfrutar-la.

I finalment, el 19 de març, dia gran de les Falles, tindrà lloc la missa en honor a Sant Josep a les 12 hores en la parròquia Sant Antoni Abat. Tot seguit, començarà l’Ofrena de flors a la Verge dels Desemparats en la Plaça de l’Ajuntament que conclourà, novament, amb una mascletà en el c/Sequer.

Des de les 20 hores i fins al final de la nit, es durà a terme la Cremà, començant per les falles infantils i acabant per la falla guanyadora del primer premi. Així, es posarà fi a les Falles 2023.

Per a presentar la programació d’actes, el consistori torna a celebrar el tradicional concurs de cartells per a les comissions falleres. Les Falles de Sant Antoni de Benaixeve han pogut participar presentant un disseny de cartell cadascuna. Enguany, el cartell guanyador ha sigut el de la Falla Túria – Plaça de l’Ajuntament, el títol del qual és “Foc, fum i flama”.

Segons es diu en el text descriptiu del projecte, “Fum, el resultat del Foc i la Flama. I amb F com Festa, Falles i Família, perquè la conjunció de tots aquests elements significa una relació més enllà del qual aprecien els sentits”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà