Les Falles reprenen el pols a l’Eliana

L’ambient festiu ja es respira als carrers de l’Eliana. El calendari arrancarà oficialment aquest dissabte, 25 de febrer, amb la multitudinària Crida a les 12.30 hores des del balcó de l’Ajuntament. Els actes organitzats per la Junta Local Fallera (JLF) continuaran a la vesprada amb una batucada a partir de les 18 hores i les paelles a les 20 hores en l’aparcament del Centre Sociocultural.

Després dels actes de presentació dels màxims representants de les quatre comissions: Antic Molí-Les Casetes, Josep Antoni, Puríssima i Major, Mercat i Verge del Carme, que se celebren des d’el mes de gener passat, aquest diumenge 26 tindrà lloc la Gala Fallera, un emotiu acte que es recupera tres anys després de la pandèmia i que l’Ajuntament oferirà en streaming per a tota la ciutadania a partir de les 17 hores en el seu canal de Youtube.

Ja ficats al mes de març tindrà lloc el Concert de la Banda Simfònica de la Unió Musical el divendres 3 a les 20 hores a l’Auditori, les invitacions del qual es poden retirar ja en Elientrada. La Cavalcada i la revetla amenitzada per l’Orquestra Twister se celebrarà el dissabte 14 a partir de les 19 hores, mentre que el diumenge 5, i amb motiu del Dia Internacional de la Dona, els carrers de la localitat vibraran de nou amb una mascletà llançada per dones pirotècniques.

A la setmana següent el calendari festiu tornarà el dissabte 11 amb el divertit Tren Faller, on la música, la festa i les cercaviles recorreran, des de les 19 hores, les vies principals omplint-les de nou d’humor i xerinola. El cap de setmana es completarà el matí diumenge amb un programa especial faller de l’emissora municipal Ràdio Túria i entrevistes a tots els protagonistes d’aquests dies.

Després de la Plantà, que tindrà lloc els primers dies de la setmana fallera, els huit monuments de l’Eliana lluiran el seu art i es convertiran en l’epicentre de les activitats de cadascuna de les comissions festives.

Els tradicionals actes com les albaes recorrent totes les comissions o l’Ofrena a la Mare de Déu del Carme no faltaran les vesprades del 17 i 18 de març. El dia de Sant Josep, tradicional missa a les 12 hores i la culminació de les festes arrancarà amb la Cremà dels monuments infantils, a partir de les 20 hores, i la de les dels monuments grans a partir de les 22 hores.

L’edil de Cultura Festiva, Kike Martínez, ha animat a la ciutadania a gaudir amb seguretat de les Falles 2023, que tornen per a avalar el prop de mig segle de tradició cultural a l’Eliana.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà